loader image

Print Options:

Bagel

Υλικά
 Αλεύρι τύπου 70% μαλακό : 700 γρ.
 Αλεύρι τύπου Αμερικής : 300 γρ.
 Αλάτι: 20γρ.
 Ζάχαρη: 30γρ.
 Μαργαρίνη / Βούτυρο: 30γρ.
 Μαγιά: 20γρ.
 Νερό: 500γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος Ανάμειξης: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 23 °C

3

Ξεκούραση: 20 λεπτά.

4

Τεμαχισμός: 70-90γρ.

5

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε κοντό φυτίλι και κλείνουμε καλά αφήνοντας την χαρακτηριστική τρύπα στη μέση.

6

Θερμοκρασία Ωρίμανσης: 5° C στο ψυγείο.

7

Χρόνος ωρίμανσης: 12-15 ώρες.

8

Θερμοκρασία Βρασμού: 100°C σε νερό με με 0,5% σόδα και λίγο μέλι.

9

Χρόνος βρασμού: 1,5-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

10

Επικάλυψη: Αφού βράσουν κάνουμε την επικάλυψη με μίγμα της αρεσκείας μας και αφήνουμε να στεγνώσουν.

11

Τελικό ψήσιμο: 220°C για 12-15 λεπτά.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest