loader image

Print Options:

Ελαιόψωμο

Υλικά
 Αλεύρι 555 : 1000 γρ.
 Αλάτι: 20γρ.
 Ζάχαρη: 30γρ.
 Ντομάτα πελτές: 50γρ.
 Μαγιά: 20γρ.
 Νερό: 600γρ.
 Πιπέρι (προαιρετικά): 2γρ.
 Ρίγανη: 3γρ.
 Ελαιόλαδο: 100γρ.
 *Μαύρες Ελιές (ροδέλα): 250γρ.
 Σύνολο: 2075γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος Ανάμειξης: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 στη δεύτερη.Μετά το τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε για 1 λεπτό στην πρώτη ταχύτητα

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Ξεκούραση: 60 λεπτά.

4

Τεμαχισμός: Τεμαχίζουμε με σπάτουλα σε βάρος 120 γρ.

5

Μορφοποίηση: Πλάθουμε ελαφρά σε παραλληλόγραμο σχήμα.

6

Θερμοκρασία Στόφας: 35° C

7

Θερμοκρασία ψησίματος: 190 °C

8

Υγρασία στόφας: 75%

9

Χρόνος στόφας: 30 λεπτά.

10

Θερμοκρασία Ψησίματος:  220°C σε προθερμασμένο φούρνο.

11

Χρόνος ψησίματος: 18 λεπτά.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest