loader image

Print Options:

Focaccia με Καπνιστό Χωριάτικο

Υλικά
 Goldy Αργής Ωρίμανσης Καπνιστό Χωριάτικο: 1.000 γρ.
 Μαγιά*: 10 γρ.
 Νερό**: 660 γρ.
 Ελαιόλαδο: 60 γρ.
 ΣΥΝΟΛΟ: 1.730 γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 24 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά.

4

Βάρος/Τεμάχιο: 1.300γρ.

5

Μορφοποίηση: Τοποθετούμε σε λαμαρίνα 42Χ28.

6

Αργή ωρίμανση: Αφού τη σκεπάσουμε τοποθετούμε στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5°C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κάνουμε επάλειψη με μίγμα νερού- ελαιολάδου-BBQ sauce και λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα δάχτυλα. Ντεκοράρουμε με χοντρό αλάτι, δεντρολίβανο, cherry ντομάτα, φρέσκο πιπέρι. Αν θέλουμε να προσθέσουμε τυρί ή μπέικον το κάνουμε προς το τέλος του ψησίματος.

7

Θερμοκρασία ψησίματος: 230 °C με ατμό.

8

Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά.

9

*Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.

10

**Στην αρχή το 80% του νερού και το υπόλοιπο σταδιακά. Το ελαιόλαδο στο τέλος.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.