loader image

Print Options:

Λαδένια Κιμώλου

Υλικά
 Αλεύρι ΓΟΧ: 1.000 γρ.
 Αλάτι: 15 γρ.
 Ελαιόλαδο: 50 γρ.
 Μαγιά: 10 γρ.
 Νερό: 550 γρ.
 Σύνολο: 1.625 γρ.
Γέμιση
 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
 1 κιλό ψιλοκομμένη ντομάτα (σουρώνω να φύγουν τα υγρά)
 200 γρ. ελαιόλαδο
 Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 5 στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Τεμαχισμός: Κόβουμε την ζύμη σε 2 τεμάχια (ανάλογα με το ταψί).

4

Ξεκούραση: 60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί.

5

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε την ζύμη στον πάγκο στο μέγεθος του ταψιού και την τοποθετούμε αφού το λαδώσουμε.

6

Ωρίμανση: Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά στο περιβάλλον.

7

Μορφοποίηση 2: Τοποθετούμε την γέμιση και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο.

8

Θερμοκρασία ψησίματος: 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.

9

Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest