loader image

Print Options:

ΣΑΜΑΛΙ

ΣΑΜΑΛΙ

Υλικά:
  Σιμιγδάλι χονδρό, 1000γρ.
 Σόδα 25 γρ.
 Γιαούρτι χωρίς καϊμάκι 500 γρ.
 Ζάχαρη 250 γρ.
 Νερό χλιαρό 500 γρ.
 Βανίλια 3-4 γρ.
 Μαστίχα 2-3 γρ.
Υλικά για σιρόπι:
 Ζάχαρη 1.500 γρ.
 Νερό 1.000 γρ.
 Χυμός λεμόνι 30 γρ.
 Βανίλια 2-3 γρ.
Εκτέλεση:
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι το οποίο προσθέτουμε στο τέλος.

2

Τοποθετούμε το μίγμα σε ταψί

3

Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 °C για περίπου 60 λεπτά

4

Μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε και τεμαχίζουμε.

Εκτέλεση για σιρόπι:
5

Θερμαίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

6

Μετά το ψήσιμο ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι και τα δύο ζεστά.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest