loader image

Print Options:

Σκοπελίτικη πίτα

Υλικά
 Αλεύρι Φίνο Φύλλου: 1.000 γρ.
 Αλάτι: 15 γρ.
 Ελαιόλαδο: 60 γρ.
 Ξύδι: 30 γρ.
 Νερό: 400 γρ.
 Σύνολο: 1.505 γρ.
Γέμιση
 Τριμμένη κατσικίσια μυζήθρα Σκοπέλου.
 Κάποιοι προσθέτουν και λίγο πιπέρι.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Τεμαχισμός: 180-200 γρ.

4

Ξεκούραση: 30 λεπτά στο ψυγείο.

5

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

6

Μορφοποίηση: Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε σε λωρίδες 8-10 εκατοστά ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε την γέμιση στην άκρη. Τυλίγουμε σε ρολό σφραγίζουμε καλά και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.

Τηγάνισμα:
7

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

8

Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το επιπλέον λάδι.

9

Αν θέλουμε μετά το τηγάνισμα περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, σουσάμι και δυόσμο.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest