loader image

Print Options:

Σπιτική πίτσα

Υλικά
 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ΓΟΧ): 250 γρ.
 Αλάτι: 3 γρ.
 Μαγιά ξηρή (σκόνη): 2 γρ.
 Ζάχαρη: 5 γρ.
 Ελαιόλαδο: 8 γρ.
 Νερό: 140 γρ.
Εκτέλεση
1

Ανάμειξη: Αν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με το γάντζο για 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 3 στη δεύτερη. Εναλλακτικά ζυμώνουμε με το χέρι. Πρώτα ανακατεύουμε αλεύρι, αλάτι και ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το νερό (θερμοκρασία περιβάλλοντος) στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.

2

Ξεκούραση: Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 60 λεπτά.

3

Μορφοποίηση: Μεταφέρουμε τη ζύμη σε πάγκο αλευρωμένο με καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι και ανοίγουμε με απαλές κινήσεις από το κέντρο προς την περιφέρεια.

4

Γαρνίρισμα / Στόλισμα: Απλώνουμε σάλτσα πίτσας (ντομάτα κονκασέ, ζάχαρη, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό). Προσθέτουμε υλικά της αρεσκείας μας (μοτσαρέλα ή γκούντα, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια, πιπεριές).

5

Ψήσιμο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 230 °C για 10-15 λεπτά.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.