Ανάμειξη: Αν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με το γάντζο για 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 3 στη δεύτερη. Εναλλακτικά ζυμώνουμε με το χέρι. Πρώτα ανακατεύουμε αλεύρι, αλάτι και ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το νερό (θερμοκρασία περιβάλλοντος) στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Ξεκούραση: Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 60 λεπτά.
Μορφοποίηση: Μεταφέρουμε τη ζύμη σε πάγκο αλευρωμένο με καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι και ανοίγουμε με απαλές κινήσεις από το κέντρο προς την περιφέρεια.
Γαρνίρισμα / Στόλισμα: Απλώνουμε σάλτσα πίτσας (ντομάτα κονκασέ, ζάχαρη, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό). Προσθέτουμε υλικά της αρεσκείας μας (μοτσαρέλα ή γκούντα, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια, πιπεριές).
Ψήσιμο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 230 °C για 10-15 λεπτά.
0 servings