loader image

Print Options:

Γεμιστό κουλούρι με κρέμα ταχίνι με αλεύρι deluxe super extra

Υλικά για το κουλούρι
  Αλεύρι deluxe super extra: 1000 γρ.
 Μαργαρίνη: 180 γρ.
 Αλάτι: 10 γρ.
 Ζάχαρη: 130 γρ.
 Βανίλια: 2 γρ.
 Κανέλα: 4 γρ.
 Μαγιά: 50 γρ.
 Γάλα αμυγδάλου: 100 γρ.
 Νερό: 300 γρ.
Υλικά για τη γέμιση
 Φυτική κρέμα: 800 γρ.
 Γάλα αμυγδάλου: 200 γρ.
 Ζάχαρη: 120 γρ.
 Νισεστέ: 100 γρ.
 Ταχίνι: 200 γρ.
 Βανίλια: 3 γρ.
Εκτέλεση για το κουλούρι
1

Χρόνος ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 7-8 λεπτά στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 23 °C

3

Ξεκούραση ζύμης: 20 λεπτά

4

Βάρος/τεμάχιο: 140 γρ.

5

Μορφοποίηση Ανοίγουμε σε φυτίλι.

6

Δεύτερη ξεκούραση 20 λεπτά

7

Τελική μορφοποίηση Ανοίγουμε το φυτίλι με τον πλάστη, τοποθετούμε τη γέμιση και κλείνουμε καλά.

8

Μορφοποιούμε σε σχήμα σαλιγκαριού.

9

Θερμοκρασία στόφας: 35 °C

10

Υγρασία στόφας: 75%

11

Χρόνος στόφας: 30-35 λεπτά

12

Θερμοκρασία ψησίματος: 190 °C

13

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Εκτέλεση για κουλούρι
14

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νισεστέ με το μισό γάλα και τη μισή ζάχαρη.

15

Βράζουμε την κρέμα με το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το μίγμα του μπολ και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η κρέμα.

16

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι και τη βανίλια. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest