loader image

Print Options:

Τσουρέκι Πολίτικο

Προ-ζύμη
 Αλεύρι Deluxe Hard Rock : 250 γρ.
 Μαγιά για γλυκές ζύμες: 80γρ.
 Νερό: 180γρ.
Κυρίως Ζύμη
 Αλεύρι Deluxe Hard Rock : 750 γρ.
 Ζάχαρη: 340γρ.
 Βούτυρο αγελάδος: 160γρ.
 Αβγό: 180γρ.
 Μαχλέπι: 10γρ.
 Βανίλια: 5γρ.
 Κακουλές: 2γρ.
 Αλάτι: 5γρ.
 ΣΥΝΟΛΟ: 1.962 γρ.
Εκτέλεση προ-ζύμη
1

Ζυμώνω 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και βάζω στη στόφα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.

2

Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω την κυρίως ζύμη.

Εκτέλεση κυρίως ζύμη
3

Χρόνος ζυμώματος: 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10 λεπτά περίπου στη γρήγορη

4

Θερμοκρασία ζύμης: 30°C

5

Πρώτη ξεκούραση: 20 λεπτά

6

Βάρος/τεμάχιο: 2 τεμάχια των 250 γρ

7

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε φυτίλι

8

Δεύτερη ξεκούραση: 20 λεπτά

9

Μορφοποίηση: Πλάθουμε τσουρέκι με 2 φυτίλια

10

Θερμοκρασία στόφας: 37°C

11

Υγρασία στόφας: 75%

12

Χρόνος στόφας: 50-60 λεπτά

13

Θερμοκρασία ψησίματος: 160°C αφού πρώτα γίνει επάλειψη με αυγό και αμύγδαλο φιλέ

14

Χρόνος ψησίματος: 37-40 λεπτά αναλόγως του φούρνου

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.