loader image

Print Options:

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ SUPER EXTRA

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ SUPER EXTRA

Υλικά:
 Αλεύρι super extra 3500 γρ.
 Μαγιά τσουρεκιού 800 γρ.
 Αλεύρι θράκης super extra 6500 γρ.
 Ζάχαρη 3300 γρ.
 Μαργαρίνη 1400 γρ.
 Γάλα φρέσκο 800 γρ.
 Αυγά φρέσκα 1350 γρ.
 Μαχλέπι 90 γρ.
 Βανίλια 20 γρ.
 Νερό 2700 γρ.
Εκτέλεση:
1

Ζυμώνω 3 λεπτά στο αργό τα 3 πρώτα υλικά και τοποθετώστη στόφα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του

2

Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω

3

Χρόνος ανάμειξης: 9 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 9 λεπτά στη δεύτερη

4

Θερμοκρασία ζύμης 32℃,

5

Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά

6

Τεμαχισμός 2 φυτίλια των 250 γρ.

7

Ξεκούραση 15 λεπτά

8

Μορφοποίηση τσουρέκι

9

Στόφα 37 °C, Υγρασία 75%

10

Τοποθετώ στη στόφα

11

Χρόνος στόφας 50-60 λεπτά

12

Επάλειψη με αυγό

13

Θερμοκρασία ψησίματος 160 - 170°C

14

Χρόνος ψησίματος 37-40 λεπτά

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest