loader image

Print Options:

ΡΕΒΑΝΙ

ΡΕΒΑΝΙ

Υλικά:
  Αλεύρι Deluxe Ζαχ/κής, 750γρ.
 Σιμιγδάλι ψιλό 250 γρ.
 Ζάχαρη 1000 γρ.
 Αυγά: Ασπράδια 900 γρ., κρόκοι 600 γρ.
 Αλάτι 5 γρ.
 Ξύσμα λεμόνι 4 γρ.
Υλικά για σιρόπι:
 Ζάχαρη 150 γρ.
 Νερό 100 γρ.
 Χυμός λεμόνι 3 γρ.
Εκτέλεση:
1

Αναμιγνύουμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και τη μισή ζάχαρη. Οι κρόκοι αναμιγνύονται με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει πολύ καλή ομογενοποίηση και διόγκωση τους. Στο τέλος προστίθενται το αλεύρι και το σιμιγδάλι μαζί με τα αρωματικά.

2

Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί.

3

Ψήνουμε στους 180°C για 35-45 λεπτά.

Εκτέλεση για σιρόπι:
4

Θερμαίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

5

Μετά το ψήσιμο ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι και τα δύο ζεστά.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.