loader image

Print Options:

ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ

ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ

Υλικά:
  Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 1000γρ.
 Μαργαρίνη Ζαχ/κής: 200 γρ.
 Βούτυρο Ζαχ/κής: 200 γρ.
 Αυγά: 150 γρ.
 Ζάχαρη κρυσταλλική: 300 γρ.
 Γάλα νωπό: 125 γρ.
 Baking Powder: 15 γρ.
 Σόδα: 3 γρ.
 Βανίλια: 1.5 γρ.
 Ξύσμα πορτοκαλιού: 4 γρ.
 Αλάτι: 1 γρ.
Εκτέλεση:
1

Αναμιγνύουμε τα λιπαρά και τη ζάχαρη με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά της συνταγής

3

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τα διογκωτικά , συνεχίζοντας την ανάδευση με το φτερό

4

Μετά την προσθήκη του αλεύρου δεν πρέπει να υπερβούμε τα 1-2 λεπτά ανάδευσης.

5

Μορφοποιούμε σε σχήμα σμυρνεϊκου και κάνουμε επάλειψη με αυγό

6

Ψήνουμε στους 190-200 °C για 12-14 λεπτά

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest