loader image

Print Options:

Βασιλόπιτα με αλεύρι dlx ζαχαροπλαστικής

Υλικά
 Αλεύρι dlx ζαχαροπλαστικής: 1000 γρ.
 Βούτυρο: 500 γρ.
 Ζάχαρη: 800 γρ.
 Αυγά: 300 γρ.
 Γάλα: 500 γρ.
 Χυμός πορτοκάλι: 100 γρ.
 Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
 Κανέλα: 4 γρ.
 Μοσχοκάρυδο: 2 γρ.
 Αλάτι: 4 γρ.
 Baking powder: 25 γρ.
 Καρύδι τριμμένο: 250 γρ.
 Αμαρέτο/κονιάκ: 30 γρ.
Εκτέλεση
1

Αφρατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, υπό ανάδευση στη μεσαία ταχύτητα.

3

Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, το χυμό και το αμαρέτο.

4

Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.

5

Βάρος/τεμάχιο: 1000-1100 γρ.

6

Θερμοκρασία ψησίματος: 150- 160°

7

Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.