loader image

Print Options:

Βασιλόπιτα με αλεύρι dlx ζαχαροπλαστικής

Υλικά
 Αλεύρι dlx ζαχαροπλαστικής: 1000 γρ.
 Βούτυρο: 500 γρ.
 Ζάχαρη: 800 γρ.
 Αυγά: 300 γρ.
 Γάλα: 500 γρ.
 Χυμός πορτοκάλι: 100 γρ.
 Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
 Κανέλα: 4 γρ.
 Μοσχοκάρυδο: 2 γρ.
 Αλάτι: 4 γρ.
 Baking powder: 25 γρ.
 Καρύδι τριμμένο: 250 γρ.
 Αμαρέτο/κονιάκ: 30 γρ.
Εκτέλεση
1

Αφρατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, υπό ανάδευση στη μεσαία ταχύτητα.

3

Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, το χυμό και το αμαρέτο.

4

Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.

5

Βάρος/τεμάχιο: 1000-1100 γρ.

6

Θερμοκρασία ψησίματος: 150- 160°

7

Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest