loader image

Print Options:

Χωριάτικο ψωμί Πετρομύλου ολικής άλεσης

Προτεινόμενη Συνταγή - Χωριάτικο ψωμί ολικής άλεσης

Υλικά:
  Αλεύρι ολικής άλεσης σκληρού σίτου πετρομύλου, 500γρ.
  Προζύμι Phil Germe 20γρ.
 Aλεύρι κίτρινο (ψιλό ή χονδρό) 500γρ.
 Mαγιά 20γρ.
 Νερό 680 - 700γρ.
 Αλάτι 20γρ.
Εκτέλεση:
1

Ανάμειξη 7 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 4 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα

2

Θερμοκρασία ζύμης 27°C

3

Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά

4

Τεμαχισμός 500 -550 γρ.

5

Μορφοποίηση φρατζόλα ή καρβέλι

6

Θερμοκρασία στόφας 35°C

7

Υγρασία στόφας 75%

8

Χρόνος στόφας 50 λεπτά

9

Θερμοκρασία ψησίματος 220 °C με ατμό

10

Χρόνος Ψησίματος 50 λεπτά

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.