loader image
Αρχική   ›   Διάφορα Άρθρα   ›   Μικρά μυστικά για το τέλειο πασχαλινό τσουρέκι!

Μικρά μυστικά για το τέλειο πασχαλινό τσουρέκι!

24/03/2025 | Baking Academy, Διάφορα Άρθρα

Μοιραζόμαστε μαζί σας τα μυστικά μας για το τέλειο πασχαλινό τσουρέκι:

1. Οι ίνες στο τσουρέκι δημιουργούνται από τo πλέγμα της γλουτένης που πρέπει να ξεδιπλωθεί και να αποκτήσει μήκος. Για αυτό πλάθουμε πρώτα σε μικρό φυτίλι και αφού ξεκουράσουμε πιάνουμε τις δυο άκρες και ανοίγουμε σταδιακά.

2. Αν θέλουμε το τσουρέκι μας να γυαλίζει έντονα φροντίζουμε η στόφα να έχει πολλή υγρασία και κάνουμε επάλειψη με αυγό δυο φορές με διάλειμμα 10 λεπτών στη στόφα.

3. Αφού το τσουρέκι έχει ψηθεί και κρυώσει πολύ καλά, τοποθετούμε το κόκκινο αυγό που έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος, για να μην δημιουργηθεί υγρασία και αργότερα μούχλα.

Καλή επιτυχία!

Ζητήστε μας Τεχνική Υποστήριξη

Το τεχνικό τμήμα των Μύλων Θράκης αποτελείται από καταρτισμένους και έμπειρους τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων. Μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες, από ένα μικρό παραδοσιακό φούρνο ενός απομακρυσμένου χωριού μέχρι την πιο μεγάλη βιομηχανία πανελλαδικά.

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.