loader image
Αρχική   ›   Πολιτικές   ›   Πολιτική για τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και τη Συμπερίληψη

Πολιτική για τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και τη Συμπερίληψη

08/01/2024 | Πολιτικές

1. ΣΚΟΠΟΣ 

Στην εταιρία Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε. («Εταιρία»), η Διαφορετικότητα, η Ισότητα και η Συμπερίληψη (ΔΙ&Σ) αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία της κουλτούρας, της στρατηγικής και των πρακτικών που εφαρμόζουμε καθημερινά στις δραστηριότητές μας.

Είναι δέσμευσή μας να διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον που σέβεται κάθε είδους διαφορετικότητα, που παρέχει σε όλους την ευκαιρία να εξελίσσονται και που καλλιεργεί το αίσθημα του «ανήκειν», δηλ. της αρμονικής ένταξης στο σύνολο.

2. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η Πολιτική για τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και τη Συμπερίληψη («Πολιτική») ισχύει για όλους τους εργαζόµενους της Εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων των µελών του Διοικητικού Συµβουλίου, του διευθύνοντος συμβούλου και των διοικητικών στελεχών.

3. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαφορετικότητα: Εκτιμούμε τα πλεονεκτήματα που προσδίδει η διαφορετικότητα στην επιχείρησή μας και προσπαθούμε να την ενισχύουμε. Διαφορετικότητα αποτελεί κάθε χαρακτηριστικό στοιχείο που μας καθιστά μοναδικούς. Οι διαστάσεις της διαφορετικότητας είναι μεταξύ άλλων οι εξής: η ηλικία, η ταυτότητα φύλου και η έκφραση φύλου, οι διαφορετικές σωµατικές και πνευµατικές ικανότητες, η εθνικότητα, η κοινωνική και εθνοτική καταγωγή, η κοινωνική κατάσταση, η θρησκεία και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι πολιτικές απόψεις,  η σεξουαλική ταυτότητα και ο σεξουαλικός προσανατολισµός κλπ.

Ισότητα: Φροντίζουμε όλοι οι εργαζόμενοί μας να έχουν ίσες ευκαιρίες να αποδώσουν, να συμβάλουν και να αναπτυχθούν στο πλαίσιο της Εταιρίας μας. Φροντίζουμε επίσης να αποφεύγεται οποιαδήποτε δυσμενής μεταχείριση, διάκριση ή μεροληψία εξαιτίας οποιασδήποτε μορφής διαφορετικότητας.

Συμπερίληψη: Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που προσφέρει σε όλους ένα ισχυρό αίσθημα του «ανήκειν» και της αρμονικής ένταξης στο σύνολο. Η συμπερίληψη είναι ο βαθμός στον οποίο ο άνθρωπος αισθάνεται ότι τον εκτιμούν, το σέβονται, τον αποδέχονται και μπορεί να νιώθει ασφαλής.

4. ΑΡΧΕΣ

i. Αποδίδουμε αξία σε όλους τους εργαζομένους μας και εφαρμόζουμε επιχειρηματικές πρακτικές που δεν ανέχονται τις διακρίσεις και που προάγουν τις ίσες ευκαιρίες, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ισότητα και τη συμπερίληψη στις προσλήψεις, την απασχόληση, την εξέλιξη, τη διαχείριση ταλέντων και την ανταμοιβή.

ii. Όλοι στην Εταιρία έχουν το δικαίωμα να τους εκτιμούν και να τους σέβονται για αυτό που είναι. Δεν ανεχόμαστε τις διακρίσεις, τον εκφοβισμό και την παρενόχληση.

iii. Η διαφορετικότητα, η ισότητα και η συμπερίληψη αποτελούν ευθύνη για όλους στην Εταιρία, τόσο στις ενέργειές τους όσο και στη συμπεριφορά τους κάθε μέρα.

vi. Δεσμευόμαστε να εξασφαλίζουμε ένα πλαίσιο ισότητας στην εργασία και έχουμε επίγνωση ότι αυτό ενδέχεται να προϋποθέτει διαφορετική προσέγγιση για διαφορετικούς εργαζομένους, αναλόγως των συγκεκριμένων αναγκών τους, των διακρίσεων που ενδέχεται να έχουν βιώσει στο παρελθόν ή/και των διακρίσεων που ενδεχομένως να χαρακτηρίζουν ευρύτερα τα κοινωνικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά συστήματα.

v. Τα μέλη του Διοικητικού Συµβουλίου και τα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας, τα οποία πρέπει να ενεργούν ως πρότυπα συµπεριφοράς, έχουν ιδιαίτερη ευθύνη για την εφαρµογή των αρχών της διαφορετικότητας, ενθαρρύνοντας την πολυµορφία, την ανοιχτή σκέψη, την ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον και τη διαχείριση της διαφορετικότητας, καθώς και προάγοντας και επιβραβεύοντας τη δέσµευση σε αυτούς τους τοµείς.

5. ΊΣΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

Δεσμευόμαστε να εξασφαλίζουμε ίσες αμοιβές για εργασία ίσης αξίας και να αποφεύγουμε κάθε άδικη διάκριση στον τρόπο που αμείβουμε τους ανθρώπους μας.

6. ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ

Σε περίπτωση αµφιβολίας, παραπόνου, παραβίασης ή ισχυρισµού παραβίασης της παρούσας Πολιτικής, οι εργαζόµενοι πρέπει αρχικά να ενημερώνουν τον άµεσο προϊστάµενό τους. Επίσης μπορούν να αναφέρουν περιστατικά παραβίασης της εν λόγω πολιτικής στο Νομικό Τμήμα/Τμήμα Κανονιστικής Συμμόρφωσης ή/και στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

7. ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Παραβιάσεις της Πολιτικής μπορεί να οδηγήσουν σε πειθαρχικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Όταν μια πράξη συνιστά και παραβίαση του νόμου, ο εργαζόμενος μπορεί να παραπεμφθεί και στη δικαιοσύνη βάσει του αστικού ή του ποινικού δικαίου.

8. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η Πολιτική εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, κοινοποιείται στους εργαζομένους της και αναρτάται επικαιροποιημένη στην ιστοσελίδα της.

Το Νομικό Τμήμα/Τμήμα Κανονιστικής Συμμόρφωσης σε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού παρακολουθεί την αποτελεσματικότητα και εισηγείται την αναθεώρηση της Πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη την καταλληλότητα, επάρκεια και αποτελεσματικότητά της.

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να έχουν διαβάσει, να έχουν κατανοήσει και να συμμορφώνονται με αυτήν. Σε περίπτωση ερωτήσεων ή προβληματισμών μπορούν να επικοινωνούν με τον προϊστάμενό τους ή το Νομικό Τμήμα/Τμήμα Κανονιστικής Συμμόρφωσης.

Αλεξανδρούπολη, Ιανουάριος 2024

 

Ζητήστε μας Τεχνική Υποστήριξη

Το τεχνικό τμήμα των Μύλων Θράκης αποτελείται από καταρτισμένους και έμπειρους τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων. Μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες, από ένα μικρό παραδοσιακό φούρνο ενός απομακρυσμένου χωριού μέχρι την πιο μεγάλη βιομηχανία πανελλαδικά.

Pin It on Pinterest