loader image
Αρχική   ›   Πολιτικές   ›   Πολιτική Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

Πολιτική Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

30/01/2023 | Πολιτικές

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η εταιρία Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε. («Εταιρία») δραστηριοποιείται στον τομέα διατροφής με κέντρο τον άνθρωπο και σεβασμό στο περιβάλλον. Η εξασφάλιση των συνθηκών για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων αποτελεί διαρκή στόχο και καθημερινή επιδίωξη της Εταιρίας. Η Διοίκηση της Εταιρίας δεσμεύεται απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία, για την υπεύθυνη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεών της, σύμφωνα με τους κανόνες του δικαίου και της ηθικής.

2. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Οι βασικές αρχές που έχει υιοθετήσει η Εταιρία για την υλοποίηση της ασφάλειας και της υγεία στην εργασία είναι:

Α. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη. Η συνεχής προσπάθεια για την προστασία της καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο η Εταιρία διαχειρίζεται τους πιθανούς κινδύνους.

Β. Η διαρκής επιδίωξη ενός περιβάλλοντος εργασίας χωρίς εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες με γνώμονα την πρόληψη.

Γ. Η συμμόρφωση και όπου είναι δυνατό, η υπέρβαση των απαιτήσεων της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Δ. Η συνεχής ευαισθητοποίηση και εναρμόνιση του προσωπικού, των πελατών, των προμηθευτών και των συνεργατών σε θέματα υγείας και ασφάλειας βάσει των απαιτήσεων του προτύπου ΕΝ 45001:2018.

3. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Για την εφαρμογή των παραπάνω αρχών η Εταιρία λαμβάνει τα εξής μέτρα:

  • Εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και διατήρηση ενήμερης της μελέτη Εκτίμησης του Επαγγελματικού Κινδύνου (ΜΕΕΚ).
  • Γνωστοποίηση της Πολιτικής αυτής σε όλους τους εργαζόμενους με στόχο οι εργαζόμενοι να είναι ενήμεροι για τις ατομικές τους υποχρεώσεις.
  • Θέσπιση σαφών και μετρήσιμων στόχων για την υγεία και ασφάλεια ώστε να αξιολογεί την επίδοσή της.
  • Διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και εστιάζοντας στην εξάλειψη ή περιορισμό των κινδύνων όπως αυτοί προκύπτουν από την ΜΕΕΚ.
  • Μέριμνα και εμπλοκή όλων των βαθμίδων της Διοίκησης στη διαχείριση της ασφάλειας.
  • Διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα υγείας & ασφάλειας.
  • Δημιουργία επιτροπής διαβούλευσης των θεμάτων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων στο χώρο εργασίας και ενθάρρυνση των εργαζομένων να λαμβάνουν μέρος στη διαβούλευση των θεμάτων ασφάλειας και υγείας σε συνεργασία με την επιτροπή διαβούλευσης.
  • Χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων μέτρων για την επίτευξη των στόχων της.
  • Διαρκής έρευνα για νέας γενιάς υλικά και μηχανήματα ακίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

4. ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η Πολιτική εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, κοινοποιείται στους εργαζομένους της και αναρτάται επικαιροποιημένη στην ιστοσελίδα της.

Το Νομικό Τμήμα/Τμήμα Κανονιστικής Συμμόρφωσης σε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού παρακολουθεί την αποτελεσματικότητα και εισηγείται την αναθεώρηση της Πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη την καταλληλότητα, επάρκεια και αποτελεσματικότητά της.

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να έχουν διαβάσει, να έχουν κατανοήσει και να συμμορφώνονται με αυτήν. Σε περίπτωση ερωτήσεων ή προβληματισμών μπορούν να επικοινωνούν με τον προϊστάμενό τους ή το Νομικό Τμήμα/Τμήμα Κανονιστικής Συμμόρφωσης.

Αλεξανδρούπολη, Ιανουάριος 2023

Ζητήστε μας Τεχνική Υποστήριξη

Το τεχνικό τμήμα των Μύλων Θράκης αποτελείται από καταρτισμένους και έμπειρους τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων. Μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες, από ένα μικρό παραδοσιακό φούρνο ενός απομακρυσμένου χωριού μέχρι την πιο μεγάλη βιομηχανία πανελλαδικά.

Pin It on Pinterest