loader image

Καπνιστό χωριάτικο

Αρχική   ›   Recipes   ›   Καπνιστό χωριάτικο
AuthoradminCategory
Υλικά
 Μαγιά*: 10γρ.
 Νερό: 650γρ.
 ΣΥΝΟΛΟ: 1660γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος Ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 6 λεπτά στη δεύτερη

2

Θερμοκρασία ζύμης: 24 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά

4

Βάρος/Τεμάχιο: 600γρ.

5

Δεύτερη Ξεκούραση: 10 λεπτά

6

Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και αφού κάνουμε επάλειψη με αλεύρι**, τοποθετούμε σε αλευρωμένο καλαθάκι

7

Αργή ωρίμανση: Tοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5 °C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου

8

Θερμοκρασία Ψησίματος: 210 °C με ατμό

9

Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

10

*Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.

11

** Εμβαπτίζουμε εναλλάξ σε νερό που έχει 25% barbeque sauce και το καπνιστό αλεύρι.

Ingredients

Υλικά
 Μαγιά*: 10γρ.
 Νερό: 650γρ.
 ΣΥΝΟΛΟ: 1660γρ.

Directions

Εκτέλεση
1

Χρόνος Ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 6 λεπτά στη δεύτερη

2

Θερμοκρασία ζύμης: 24 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά

4

Βάρος/Τεμάχιο: 600γρ.

5

Δεύτερη Ξεκούραση: 10 λεπτά

6

Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και αφού κάνουμε επάλειψη με αλεύρι**, τοποθετούμε σε αλευρωμένο καλαθάκι

7

Αργή ωρίμανση: Tοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5 °C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου

8

Θερμοκρασία Ψησίματος: 210 °C με ατμό

9

Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

10

*Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.

11

** Εμβαπτίζουμε εναλλάξ σε νερό που έχει 25% barbeque sauce και το καπνιστό αλεύρι.

Καπνιστό χωριάτικο

Pin It on Pinterest