Υλικά
Προ-ζύμη
Αλεύρι Hard Rock: 250 γρ.
Μαγιά για γλυκές ζύμες:: 80γρ.
Νερό: 180γρ.
Κυρίως ζύμη
Αλεύρι Hard Rock: 750 γρ.
Ζάχαρη: 320 γρ.
Αυγό: 150 γρ.
Αλάτι: 10 γρ.
Γάλα: 100 γρ.
Βούτυρο αγελάδος: 100 γρ.
Μαργαρίνη μαλακή: 100 γρ.
Βανίλια: 2 γρ.
Μαχλέπι: 8 γρ.
Μαστίχα: 2 γρ.
Εκτέλεση
1
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της προ-ζύμης για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και βάζουμε στη στόφα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε την κυρίως ζύμη.
3
Χρόνος ζυμώματος: 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10 λεπτά περίπου στη γρήγορη.
4
Θερμοκρασία ζύμης: 30°C
5
Πρώτη ξεκούραση: 20 λεπτά
6
Βάρος/τεμάχιο: 600-700 γρ.
7
Δεύτερη ξεκούραση: 30 λεπτά
8
Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε μορφή πίτας.
9
Θερμοκρασία στόφας: 37°C
10
Υγρασία στόφας: 75%
11
Χρόνος στόφας: 50-60 λεπτά
12
Θερμοκρασία ψησίματος: 160°C αφού πρώτα γίνει επάλειψη με αυγό και αμύγδαλο φιλέ.
13
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά αναλόγως του βάρους.
14
* Μπορούμε να γράψουμε πάνω στη βασιλόπιτα είτε πριν μπει στο φούρνο είτε μετά.
Ingredients
Υλικά
Προ-ζύμη
Αλεύρι Hard Rock: 250 γρ.
Μαγιά για γλυκές ζύμες:: 80γρ.
Νερό: 180γρ.
Κυρίως ζύμη
Αλεύρι Hard Rock: 750 γρ.
Ζάχαρη: 320 γρ.
Αυγό: 150 γρ.
Αλάτι: 10 γρ.
Γάλα: 100 γρ.
Βούτυρο αγελάδος: 100 γρ.
Μαργαρίνη μαλακή: 100 γρ.
Βανίλια: 2 γρ.
Μαχλέπι: 8 γρ.
Μαστίχα: 2 γρ.