loader image

Χανιώτικα καλιτσούνια τηγανιού

Αρχική   ›   Recipes   ›   Χανιώτικα καλιτσούνια τηγανιού
Category
Υλικά
 Αλάτι: 10 γρ.
 Ελαιόλαδο: 60 γρ.
 Τσικουδιά: 60 γρ.
 Νερό: 450 γρ.
 Σύνολο: 1.580 γρ.
Γέμιση
 Ανθότυρο: 700 γρ.
 Ξινομυζήθρα: 400 γρ.
 Αυγό (προαιρετικά): 100 γρ.
 Αλάτι: 3 γρ.
 Πιπέρι: 3 γρ.
 Φρέσκος Δυόσμος: 20 γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Ξεκούραση: 1 ώρα στο ψυγείο.

4

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε φύλλο πάχους 0,3 χιλιοστά και κόβουμε με κουπάτ στρόγγυλους δίσκους με διάμετρο 12 εκατοστά. Τοποθετούμε την γέμιση στο μισό μέρος και κλείνουμε ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.

Τηγάνισμα:
5

Θερμοκρασία Τηγανίσματος: 190 °C

6

Χρόνος Τηγανίσματος: 3-5 λεπτά.

Ingredients

Υλικά
 Αλάτι: 10 γρ.
 Ελαιόλαδο: 60 γρ.
 Τσικουδιά: 60 γρ.
 Νερό: 450 γρ.
 Σύνολο: 1.580 γρ.
Γέμιση
 Ανθότυρο: 700 γρ.
 Ξινομυζήθρα: 400 γρ.
 Αυγό (προαιρετικά): 100 γρ.
 Αλάτι: 3 γρ.
 Πιπέρι: 3 γρ.
 Φρέσκος Δυόσμος: 20 γρ.

Directions

Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Ξεκούραση: 1 ώρα στο ψυγείο.

4

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε φύλλο πάχους 0,3 χιλιοστά και κόβουμε με κουπάτ στρόγγυλους δίσκους με διάμετρο 12 εκατοστά. Τοποθετούμε την γέμιση στο μισό μέρος και κλείνουμε ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.

Τηγάνισμα:
5

Θερμοκρασία Τηγανίσματος: 190 °C

6

Χρόνος Τηγανίσματος: 3-5 λεπτά.

Notes

Χανιώτικα καλιτσούνια τηγανιού

Pin It on Pinterest