loader image

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Αρχική   ›   Recipes   ›   Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Υλικά
 Αλάτι: 20 γρ.
 Ζάχαρη: 60 γρ.
 Μαγιά: 20 γρ.
 Νερό: 520 γρ.
 Ταχίνι: 120 γρ.
 Σύνολο: 1.740 γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 23 °C

3

1η ξεκούραση: 20 λεπτά.

4

Τεμαχισμός: 90 γρ.

5

Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε φυτίλια και εμβαπτίζουμε πρώτα σε νερό* και μετά σε σουσάμι.

6

2η ξεκούραση: 30 λεπτά.

7

Τελική μορφοποίηση: Ανοίγουμε με το χέρι τα φυτίλια και κλείνουμε καλά σε στρογγυλό σχήμα.

8

Θερμοκρασία στόφας: 32 °C

9

Υγρασία στόφας: 65%

10

Χρόνος στόφας: 30 λεπτά.

11

Θερμοκρασία ψησίματος:  200 °C 

12

Χρόνος ψησίματος: 18 λεπτά.

13

* Στο νερό εμβάπτισης αν θέλουμε προσθέτουμε σταφιδίνη σε αναλογία 50%.

Ingredients

Υλικά
 Αλάτι: 20 γρ.
 Ζάχαρη: 60 γρ.
 Μαγιά: 20 γρ.
 Νερό: 520 γρ.
 Ταχίνι: 120 γρ.
 Σύνολο: 1.740 γρ.
Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.