Υλικά
Γαλλικό Χωριάτικο: 2.700 γρ.
Σίκαλη 997: 300 γρ.
Προζύμι Phil Seigle: 30 γρ.
Αλάτι: 66 γρ.
Μαγιά*: 24 γρ.
Νερό (σταδιακά): 2.400 γρ.
Σύνολο: 5.520 γρ.
* Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι, ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.
Εκτέλεση
1
Χρόνος ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη.
2
Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C
3
Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά.
4
Βάρος/Τεμάχιο: 600 γρ.
5
Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τοποθετούμε σε αλευρωμένο καλαθάκι.
6
Δεύτερη ξεκούραση: Μετά τη μορφοποίηση αφήνουμε 30 λεπτά στο περιβάλλον.
7
Αργή ωρίμανση: Tοποθετούμε στους 5 °C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν το φούρνισμα τουμπάρουμε σε αλευρωμένο τελάρο.
8
Θερμοκρασία ψησίματος: 220 °C με ατμό
9
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά.
Ingredients
Υλικά
Γαλλικό Χωριάτικο: 2.700 γρ.
Σίκαλη 997: 300 γρ.
Προζύμι Phil Seigle: 30 γρ.
Αλάτι: 66 γρ.
Μαγιά*: 24 γρ.
Νερό (σταδιακά): 2.400 γρ.
Σύνολο: 5.520 γρ.
* Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι, ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.