loader image

Ηπειρώτικη Λαγάνα

Αρχική   ›   Recipes   ›   Ηπειρώτικη Λαγάνα
Υλικά
 Μαγιά: 20γρ.
 Ηλιέλαιο: 20γρ.
 Νερό: 690γρ.
 *Μετά το τέλος του ζυμώματος αν θέλουμε προσθέτουμε 175 γρ. (10%) ελιά , 140 γρ. (8%) λιαστή ντομάτα και 10 γρ. (0,6%) βασιλικό και ανακατεύουμε για 2 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 24 °C

3

Ξεκούραση ζύμης: 30 λεπτά

4

Βάρος / τεμάχιο: 750 γρ. -  πλάθουμε σε καρβέλια.

5

Δεύτερη ξεκούραση: 30 λεπτά

6

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα και εμβαπτίζουμε σε νερό με 3% ζάχαρη και 10% αλεύρι και στη συνέχεια επικαλύπτουμε με σουσάμι και νιφάδες καλαμποκιού.

7

Θερμοκρασία στόφας: 32°C

8

Υγρασία στόφας: 75%

9

Χρόνος στόφας: 20 λεπτά

10

Θερμοκρασία ψησίματος: Πιέζουμε με τα δάχτυλα ώστε να δώσουμε το τελικό σχήμα και ψήνουμε στους 210°C με ατμό.

11

Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά ανοίγουμε το τάμπερ.

Ingredients

Υλικά
 Μαγιά: 20γρ.
 Ηλιέλαιο: 20γρ.
 Νερό: 690γρ.
 *Μετά το τέλος του ζυμώματος αν θέλουμε προσθέτουμε 175 γρ. (10%) ελιά , 140 γρ. (8%) λιαστή ντομάτα και 10 γρ. (0,6%) βασιλικό και ανακατεύουμε για 2 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα.
Ηπειρώτικη Λαγάνα

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.