
Υλικά
Αλεύρι Φίνο Φύλλου: 1.000 γρ.
Αλάτι: 15 γρ.
Ελαιόλαδο: 60 γρ.
Ξύδι: 30 γρ.
Νερό: 400 γρ.
Σύνολο: 1.505 γρ.
Γέμιση
Τριμμένη κατσικίσια μυζήθρα Σκοπέλου.
Κάποιοι προσθέτουν και λίγο πιπέρι.
Εκτέλεση
1
Χρόνος ζυμώματος: 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 στη δεύτερη.
2
Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C
3
Τεμαχισμός: 180-200 γρ.
4
Ξεκούραση: 30 λεπτά στο ψυγείο.
5
Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
6
Μορφοποίηση: Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε σε λωρίδες 8-10 εκατοστά ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε την γέμιση στην άκρη. Τυλίγουμε σε ρολό σφραγίζουμε καλά και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Τηγάνισμα:
7
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
8
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το επιπλέον λάδι.
9
Αν θέλουμε μετά το τηγάνισμα περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, σουσάμι και δυόσμο.
Ingredients
Υλικά
Αλεύρι Φίνο Φύλλου: 1.000 γρ.
Αλάτι: 15 γρ.
Ελαιόλαδο: 60 γρ.
Ξύδι: 30 γρ.
Νερό: 400 γρ.
Σύνολο: 1.505 γρ.
Γέμιση
Τριμμένη κατσικίσια μυζήθρα Σκοπέλου.
Κάποιοι προσθέτουν και λίγο πιπέρι.