loader image

Σκοπελίτικη πίτα

Αρχική   ›   Recipes   ›   Σκοπελίτικη πίτα
Category
Υλικά
 Αλάτι: 15 γρ.
 Ελαιόλαδο: 60 γρ.
 Ξύδι: 30 γρ.
 Νερό: 400 γρ.
 Σύνολο: 1.505 γρ.
Γέμιση
 Τριμμένη κατσικίσια μυζήθρα Σκοπέλου.
 Κάποιοι προσθέτουν και λίγο πιπέρι.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Τεμαχισμός: 180-200 γρ.

4

Ξεκούραση: 30 λεπτά στο ψυγείο.

5

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

6

Μορφοποίηση: Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε σε λωρίδες 8-10 εκατοστά ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε την γέμιση στην άκρη. Τυλίγουμε σε ρολό σφραγίζουμε καλά και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.

Τηγάνισμα:
7

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

8

Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το επιπλέον λάδι.

9

Αν θέλουμε μετά το τηγάνισμα περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, σουσάμι και δυόσμο.

Ingredients

Υλικά
 Αλάτι: 15 γρ.
 Ελαιόλαδο: 60 γρ.
 Ξύδι: 30 γρ.
 Νερό: 400 γρ.
 Σύνολο: 1.505 γρ.
Γέμιση
 Τριμμένη κατσικίσια μυζήθρα Σκοπέλου.
 Κάποιοι προσθέτουν και λίγο πιπέρι.
Σκοπελίτικη πίτα

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.