loader image

Σταφιδόψωμο

Αρχική   ›   Recipes   ›   Σταφιδόψωμο
Category
Υλικά
 Κανέλα: 4γρ.
 Μαγιά: 40γρ.
 Νερό: 570γρ.
 Σταφίδα: 350γρ.
 Σύνολο: 1967γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος Ανάμειξης: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 6 στη δεύτερη. Μετά το τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε τη σταφίδα και αναμιγνύουμε για 1 λεπτό στην πρώτη ταχύτητα.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Ξεκούραση: 20 λεπτά.

4

Τεμαχισμός: 100 γρ.

5

Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.

6

Θερμοκρασία στόφας: 35° C

7

Υγρασία στόφας: 75%

8

Χρόνος στόφας: 40 λεπτά.

9

Θερμοκρασία ψησίματος: 220 °C σε προθερμασμένο φούρνο.

10

Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά.

11

* Μετά το φούρνο αλείφουμε μαρμελάδα για γεύση αλλά και για να γυαλίσει.

Ingredients

Υλικά
 Κανέλα: 4γρ.
 Μαγιά: 40γρ.
 Νερό: 570γρ.
 Σταφίδα: 350γρ.
 Σύνολο: 1967γρ.

Directions

Εκτέλεση
1

Χρόνος Ανάμειξης: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 6 στη δεύτερη. Μετά το τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε τη σταφίδα και αναμιγνύουμε για 1 λεπτό στην πρώτη ταχύτητα.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Ξεκούραση: 20 λεπτά.

4

Τεμαχισμός: 100 γρ.

5

Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.

6

Θερμοκρασία στόφας: 35° C

7

Υγρασία στόφας: 75%

8

Χρόνος στόφας: 40 λεπτά.

9

Θερμοκρασία ψησίματος: 220 °C σε προθερμασμένο φούρνο.

10

Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά.

11

* Μετά το φούρνο αλείφουμε μαρμελάδα για γεύση αλλά και για να γυαλίσει.

Notes

Σταφιδόψωμο

Pin It on Pinterest