loader image

Χανιώτικα καλιτσούνια τηγανιού

Αρχική   ›   Recipes   ›   Χανιώτικα καλιτσούνια τηγανιού
Category
Υλικά
 Αλάτι: 10 γρ.
 Ελαιόλαδο: 60 γρ.
 Τσικουδιά: 60 γρ.
 Νερό: 450 γρ.
 Σύνολο: 1.580 γρ.
Γέμιση
 Ανθότυρο: 700 γρ.
 Ξινομυζήθρα: 400 γρ.
 Αυγό (προαιρετικά): 100 γρ.
 Αλάτι: 3 γρ.
 Πιπέρι: 3 γρ.
 Φρέσκος Δυόσμος: 20 γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Ξεκούραση: 1 ώρα στο ψυγείο.

4

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε φύλλο πάχους 0,3 χιλιοστά και κόβουμε με κουπάτ στρόγγυλους δίσκους με διάμετρο 12 εκατοστά. Τοποθετούμε την γέμιση στο μισό μέρος και κλείνουμε ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.

Τηγάνισμα:
5

Θερμοκρασία Τηγανίσματος: 190 °C

6

Χρόνος Τηγανίσματος: 3-5 λεπτά.

Ingredients

Υλικά
 Αλάτι: 10 γρ.
 Ελαιόλαδο: 60 γρ.
 Τσικουδιά: 60 γρ.
 Νερό: 450 γρ.
 Σύνολο: 1.580 γρ.
Γέμιση
 Ανθότυρο: 700 γρ.
 Ξινομυζήθρα: 400 γρ.
 Αυγό (προαιρετικά): 100 γρ.
 Αλάτι: 3 γρ.
 Πιπέρι: 3 γρ.
 Φρέσκος Δυόσμος: 20 γρ.
Χανιώτικα καλιτσούνια τηγανιού

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.