
Υλικά
Αλεύρι Deluxe 55%: 1.000 γρ.
Αλάτι: 10 γρ.
Ελαιόλαδο: 60 γρ.
Τσικουδιά: 60 γρ.
Νερό: 450 γρ.
Σύνολο: 1.580 γρ.
Γέμιση
Ανθότυρο: 700 γρ.
Ξινομυζήθρα: 400 γρ.
Αυγό (προαιρετικά): 100 γρ.
Αλάτι: 3 γρ.
Πιπέρι: 3 γρ.
Φρέσκος Δυόσμος: 20 γρ.
Εκτέλεση
1
Χρόνος ζυμώματος: 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 στη δεύτερη.
2
Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C
3
Ξεκούραση: 1 ώρα στο ψυγείο.
4
Μορφοποίηση: Ανοίγουμε φύλλο πάχους 0,3 χιλιοστά και κόβουμε με κουπάτ στρόγγυλους δίσκους με διάμετρο 12 εκατοστά. Τοποθετούμε την γέμιση στο μισό μέρος και κλείνουμε ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.
Τηγάνισμα:
5
Θερμοκρασία Τηγανίσματος: 190 °C
6
Χρόνος Τηγανίσματος: 3-5 λεπτά.
Ingredients
Υλικά
Αλεύρι Deluxe 55%: 1.000 γρ.
Αλάτι: 10 γρ.
Ελαιόλαδο: 60 γρ.
Τσικουδιά: 60 γρ.
Νερό: 450 γρ.
Σύνολο: 1.580 γρ.
Γέμιση
Ανθότυρο: 700 γρ.
Ξινομυζήθρα: 400 γρ.
Αυγό (προαιρετικά): 100 γρ.
Αλάτι: 3 γρ.
Πιπέρι: 3 γρ.
Φρέσκος Δυόσμος: 20 γρ.