loader image

Μπουγάτσα – φύλλο αέρος

Αρχική   ›   Recipes   ›   Μπουγάτσα – φύλλο αέρος
Category
Υλικά:
 Mαγειρικό λίπος: 80 γρ.
 Αλάτι: 22 γρ.
 Ξύδι: 5 γρ.
 Νερό: 520 - 550 γρ.
 Σύνολο: 1.627 - 1.657 γρ.
Υλικά για τη γέμιση:
 Σιμιγδάλι ψιλό: 180 γρ.
 Ζάχαρη: 300 γρ.
 Γάλα νωπό: 1.100 γρ.
 Βούτυρο: 50 γρ.
 Βανίλια: 2 γρ.
Εκτέλεση:
1

Χρόνος ανάμειξης: 4 λεπτά στο αργό και 8 λεπτά στο γρήγορο.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 15-18 °C.

3

Ξεκούραση ζύμης: 30 λεπτά.

4

Κόβουμε σε τεμάχια των 300 γρ.

5

Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι καλά ώστε να μην έχει αέρα εσωτερικά. Κάνουμε επάλειψη με μαγειρικό λίπος και ξεκουράζουμε για 40 λεπτά σε καλά βουτυρωμένο πάγκο.

6

Πιέζουμε και ανοίγουμε σταδιακά σε διάφανο φύλλο μπουγάτσας με βουτυρωμένα χέρια πάνω στον πάγκο ή στον αέρα.

7

Προσθέτουμε τη γέμιση στο ένα φύλλο και κλείνουμε. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο και σφραγίζουμε.

8

Θερμοκρασία ψησίματος: 180-200°C.

9

Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά.

Εκτέλεση για τη γέμιση
10

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του σιμιγδαλιού και της βανίλιας.

11

Τη στιγμή του βρασμού ρίχνουμε το σιμιγδάλι και αναδεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίζει να κρεμοποιείται και να πήζει.

12

Σταματάμε τη θέρμανση και αναδεύοντας ρίχνουμε τη βανίλια και κρυώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μην ξινίσει.

Ingredients

Υλικά:
 Mαγειρικό λίπος: 80 γρ.
 Αλάτι: 22 γρ.
 Ξύδι: 5 γρ.
 Νερό: 520 - 550 γρ.
 Σύνολο: 1.627 - 1.657 γρ.
Υλικά για τη γέμιση:
 Σιμιγδάλι ψιλό: 180 γρ.
 Ζάχαρη: 300 γρ.
 Γάλα νωπό: 1.100 γρ.
 Βούτυρο: 50 γρ.
 Βανίλια: 2 γρ.

Directions

Εκτέλεση:
1

Χρόνος ανάμειξης: 4 λεπτά στο αργό και 8 λεπτά στο γρήγορο.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 15-18 °C.

3

Ξεκούραση ζύμης: 30 λεπτά.

4

Κόβουμε σε τεμάχια των 300 γρ.

5

Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι καλά ώστε να μην έχει αέρα εσωτερικά. Κάνουμε επάλειψη με μαγειρικό λίπος και ξεκουράζουμε για 40 λεπτά σε καλά βουτυρωμένο πάγκο.

6

Πιέζουμε και ανοίγουμε σταδιακά σε διάφανο φύλλο μπουγάτσας με βουτυρωμένα χέρια πάνω στον πάγκο ή στον αέρα.

7

Προσθέτουμε τη γέμιση στο ένα φύλλο και κλείνουμε. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο και σφραγίζουμε.

8

Θερμοκρασία ψησίματος: 180-200°C.

9

Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά.

Εκτέλεση για τη γέμιση
10

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του σιμιγδαλιού και της βανίλιας.

11

Τη στιγμή του βρασμού ρίχνουμε το σιμιγδάλι και αναδεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίζει να κρεμοποιείται και να πήζει.

12

Σταματάμε τη θέρμανση και αναδεύοντας ρίχνουμε τη βανίλια και κρυώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μην ξινίσει.

Notes

Μπουγάτσα – φύλλο αέρος

Pin It on Pinterest