
Χρόνος ανάμειξης: 4 λεπτά στο αργό και 8 λεπτά στο γρήγορο.
Θερμοκρασία ζύμης: 15-18 °C.
Ξεκούραση ζύμης: 30 λεπτά.
Κόβουμε σε τεμάχια των 300 γρ.
Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι καλά ώστε να μην έχει αέρα εσωτερικά. Κάνουμε επάλειψη με μαγειρικό λίπος και ξεκουράζουμε για 40 λεπτά σε καλά βουτυρωμένο πάγκο.
Πιέζουμε και ανοίγουμε σταδιακά σε διάφανο φύλλο μπουγάτσας με βουτυρωμένα χέρια πάνω στον πάγκο ή στον αέρα.
Προσθέτουμε τη γέμιση στο ένα φύλλο και κλείνουμε. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο και σφραγίζουμε.
Θερμοκρασία ψησίματος: 180-200°C.
Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του σιμιγδαλιού και της βανίλιας.
Τη στιγμή του βρασμού ρίχνουμε το σιμιγδάλι και αναδεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίζει να κρεμοποιείται και να πήζει.
Σταματάμε τη θέρμανση και αναδεύοντας ρίχνουμε τη βανίλια και κρυώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μην ξινίσει.
Ingredients
Directions
Χρόνος ανάμειξης: 4 λεπτά στο αργό και 8 λεπτά στο γρήγορο.
Θερμοκρασία ζύμης: 15-18 °C.
Ξεκούραση ζύμης: 30 λεπτά.
Κόβουμε σε τεμάχια των 300 γρ.
Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι καλά ώστε να μην έχει αέρα εσωτερικά. Κάνουμε επάλειψη με μαγειρικό λίπος και ξεκουράζουμε για 40 λεπτά σε καλά βουτυρωμένο πάγκο.
Πιέζουμε και ανοίγουμε σταδιακά σε διάφανο φύλλο μπουγάτσας με βουτυρωμένα χέρια πάνω στον πάγκο ή στον αέρα.
Προσθέτουμε τη γέμιση στο ένα φύλλο και κλείνουμε. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο και σφραγίζουμε.
Θερμοκρασία ψησίματος: 180-200°C.
Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του σιμιγδαλιού και της βανίλιας.
Τη στιγμή του βρασμού ρίχνουμε το σιμιγδάλι και αναδεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίζει να κρεμοποιείται και να πήζει.
Σταματάμε τη θέρμανση και αναδεύοντας ρίχνουμε τη βανίλια και κρυώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μην ξινίσει.