loader image

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ SUPER EXTRA

Αρχική   ›   Recipes   ›   ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ SUPER EXTRA
Authoradmin

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ SUPER EXTRA

Υλικά:
 Μαγιά τσουρεκιού 800 γρ.
 Αλεύρι θράκης super extra 6500 γρ.
 Ζάχαρη 3300 γρ.
 Μαργαρίνη 1400 γρ.
 Γάλα φρέσκο 800 γρ.
 Αυγά φρέσκα 1350 γρ.
 Μαχλέπι 90 γρ.
 Βανίλια 20 γρ.
 Νερό 2700 γρ.
Εκτέλεση:
1

Ζυμώνω 3 λεπτά στο αργό τα 3 πρώτα υλικά και τοποθετώστη στόφα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του

2

Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω

3

Χρόνος ανάμειξης: 9 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 9 λεπτά στη δεύτερη

4

Θερμοκρασία ζύμης 32℃,

5

Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά

6

Τεμαχισμός 2 φυτίλια των 250 γρ.

7

Ξεκούραση 15 λεπτά

8

Μορφοποίηση τσουρέκι

9

Στόφα 37 °C, Υγρασία 75%

10

Τοποθετώ στη στόφα

11

Χρόνος στόφας 50-60 λεπτά

12

Επάλειψη με αυγό

13

Θερμοκρασία ψησίματος 160 - 170°C

14

Χρόνος ψησίματος 37-40 λεπτά

Ingredients

Υλικά:
 Μαγιά τσουρεκιού 800 γρ.
 Αλεύρι θράκης super extra 6500 γρ.
 Ζάχαρη 3300 γρ.
 Μαργαρίνη 1400 γρ.
 Γάλα φρέσκο 800 γρ.
 Αυγά φρέσκα 1350 γρ.
 Μαχλέπι 90 γρ.
 Βανίλια 20 γρ.
 Νερό 2700 γρ.

Directions

Εκτέλεση:
1

Ζυμώνω 3 λεπτά στο αργό τα 3 πρώτα υλικά και τοποθετώστη στόφα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του

2

Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω

3

Χρόνος ανάμειξης: 9 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 9 λεπτά στη δεύτερη

4

Θερμοκρασία ζύμης 32℃,

5

Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά

6

Τεμαχισμός 2 φυτίλια των 250 γρ.

7

Ξεκούραση 15 λεπτά

8

Μορφοποίηση τσουρέκι

9

Στόφα 37 °C, Υγρασία 75%

10

Τοποθετώ στη στόφα

11

Χρόνος στόφας 50-60 λεπτά

12

Επάλειψη με αυγό

13

Θερμοκρασία ψησίματος 160 - 170°C

14

Χρόνος ψησίματος 37-40 λεπτά

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ SUPER EXTRA

Pin It on Pinterest