
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ΓΟΧ): 1.000 γρ.
Βούτυρο 82%: 380γρ.
Ζάχαρη καστανή: 380γρ.
Μέλι: 350γρ.
Αυγά: 150γρ.
Αμύγδαλο πούδρα: 80γρ.
Αλάτι: 4γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 20γρ.
Σόδα: 6γρ.
Κανέλα: 6γρ.
Μοσχοκάρυδο: 8γρ.
Τζίντζερ: 20γρ.
Εκτέλεση
1
Ανάμειξη: Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι.
2
Έπειτα με το φτερό προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
3
Μορφοποίηση: Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε πάχος 2-3 χιλιοστά.
4
Κόβουμε μπισκότα με τα χριστουγεννιάτικα κουπ πατ και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
5
Θερμοκρασία ψησίματος: 180 °C
6
Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά
7
* Αφού κρυώσουν στολίζουμε τα μπισκότα με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά γλάσου και ζαχαρόπαστας της αρεσκείας μας.
Ingredients
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ΓΟΧ): 1.000 γρ.
Βούτυρο 82%: 380γρ.
Ζάχαρη καστανή: 380γρ.
Μέλι: 350γρ.
Αυγά: 150γρ.
Αμύγδαλο πούδρα: 80γρ.
Αλάτι: 4γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 20γρ.
Σόδα: 6γρ.
Κανέλα: 6γρ.
Μοσχοκάρυδο: 8γρ.
Τζίντζερ: 20γρ.