loader image

Πρωτόπιτα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αρχική   ›   Recipes   ›   Πρωτόπιτα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά
 Αλάτι: 4γρ.
 Ελαιόλαδο: 100γρ.
 Νερό: 400γρ.
 Ξύδι: 10γρ.
ΓΕΜΙΣΗ
 Μίγμα λευκών τυριών: 1000γρ.
 Πιπέρι: 5γρ.
 Αυγά: 100γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος 6 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 1-2 λεπτά στη δεύτερη

2

Θερμοκρασία ζύμης 25 °C

3

Ξεκούραση ζύμης 60 λεπτά

4

Βάρος φύλλου 120-140 γρ. (αναλόγως του ταψιού)

5

Μορφοποίηση Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο

6

Τελική Μορφοποίηση Τοποθετούμε τρία φύλλα σε λαδωμένο ταψί κάνοντας επάλειψη με ηλιέλαιο ανάμεσά τους. Τοποθετούμε τη γέμιση ομοιόμορφα και το κέρμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

7

Σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα. Αφού τοποθετήσουμε και το τελευταίο φύλλο, μαζεύουμε τις άκρες που προεξέχουν από το ταψί προς τα μέσα, δημιουργώντας περιμετρικά ένα λεπτό στεφάνι.

8

Κάνουμε επάλειψη με λίγο λάδι και ραντίζουμε με νερό.

9

Θερμοκρασία ψησίματος 180 °C

10

Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά

Ingredients

Υλικά
 Αλάτι: 4γρ.
 Ελαιόλαδο: 100γρ.
 Νερό: 400γρ.
 Ξύδι: 10γρ.
ΓΕΜΙΣΗ
 Μίγμα λευκών τυριών: 1000γρ.
 Πιπέρι: 5γρ.
 Αυγά: 100γρ.
Πρωτόπιτα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.