loader image

Θρακιώτικο Μοναστηριακό

Αρχική   ›   Recipes   ›   Θρακιώτικο Μοναστηριακό
AuthoradminCategory

για παραγωγή παραδοσιακών ζυμωτών ψωμιών, αρτοσκευασμάτων κ.α.

Υλικά:
 Μαγιά 20γρ.
 Ελαιόλαδο 20γρ. (προαιρετικά)
 Νερό 620γρ.
 Σύνολο 1660γρ.
Εκτέλεση:
1

Χρόνος ζυμώματος: 7 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 3 στη δεύτερη ταχύτητα

2

Θερμοκρασία ζύμης: 27 °c

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά

4

Βάρος /τεμάχιο: όσο επιθυμούμε

5

Δεύτερη ξεκούραση: 10 λεπτά

6

Μορφοποίηση: φρατζόλα ή καρβέλι

7

Θερμοκρασία στόφας: 35°c

8

Υγρασία στόφας: 75%

9

Χρόνος στόφας: 35-40 λεπτά

10

Θερμοκρασία ψησίματος: 220°c με πτώση στους 200°c με ατμό

11

Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά αναλόγως του βάρους

Ingredients

Υλικά:
 Μαγιά 20γρ.
 Ελαιόλαδο 20γρ. (προαιρετικά)
 Νερό 620γρ.
 Σύνολο 1660γρ.

Directions

Εκτέλεση:
1

Χρόνος ζυμώματος: 7 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 3 στη δεύτερη ταχύτητα

2

Θερμοκρασία ζύμης: 27 °c

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά

4

Βάρος /τεμάχιο: όσο επιθυμούμε

5

Δεύτερη ξεκούραση: 10 λεπτά

6

Μορφοποίηση: φρατζόλα ή καρβέλι

7

Θερμοκρασία στόφας: 35°c

8

Υγρασία στόφας: 75%

9

Χρόνος στόφας: 35-40 λεπτά

10

Θερμοκρασία ψησίματος: 220°c με πτώση στους 200°c με ατμό

11

Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά αναλόγως του βάρους

Θρακιώτικο Μοναστηριακό

Pin It on Pinterest