Προ-ζύμη
Αλεύρι Deluxe Hard Rock : 250 γρ.
Μαγιά για γλυκές ζύμες: 80γρ.
Νερό: 180γρ.
Κυρίως Ζύμη
Αλεύρι Deluxe Hard Rock : 750 γρ.
Ζάχαρη: 340γρ.
Βούτυρο αγελάδος: 160γρ.
Αβγό: 180γρ.
Μαχλέπι: 10γρ.
Βανίλια: 5γρ.
Κακουλές: 2γρ.
Αλάτι: 5γρ.
ΣΥΝΟΛΟ: 1.962 γρ.
Εκτέλεση προ-ζύμη
1
Ζυμώνω 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και βάζω στη στόφα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.
2
Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω την κυρίως ζύμη.
Εκτέλεση κυρίως ζύμη
3
Χρόνος ζυμώματος: 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10 λεπτά περίπου στη γρήγορη
4
Θερμοκρασία ζύμης: 30°C
5
Πρώτη ξεκούραση: 20 λεπτά
6
Βάρος/τεμάχιο: 2 τεμάχια των 250 γρ
7
Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε φυτίλι
8
Δεύτερη ξεκούραση: 20 λεπτά
9
Μορφοποίηση: Πλάθουμε τσουρέκι με 2 φυτίλια
10
Θερμοκρασία στόφας: 37°C
11
Υγρασία στόφας: 75%
12
Χρόνος στόφας: 50-60 λεπτά
13
Θερμοκρασία ψησίματος: 160°C αφού πρώτα γίνει επάλειψη με αυγό και αμύγδαλο φιλέ
14
Χρόνος ψησίματος: 37-40 λεπτά αναλόγως του φούρνου
Ingredients
Προ-ζύμη
Αλεύρι Deluxe Hard Rock : 250 γρ.
Μαγιά για γλυκές ζύμες: 80γρ.
Νερό: 180γρ.
Κυρίως Ζύμη
Αλεύρι Deluxe Hard Rock : 750 γρ.
Ζάχαρη: 340γρ.
Βούτυρο αγελάδος: 160γρ.
Αβγό: 180γρ.
Μαχλέπι: 10γρ.
Βανίλια: 5γρ.
Κακουλές: 2γρ.
Αλάτι: 5γρ.
ΣΥΝΟΛΟ: 1.962 γρ.