loader image

Τσουρέκι Πολίτικο

Αρχική   ›   Recipes   ›   Τσουρέκι Πολίτικο
AuthoradminCategory
Προ-ζύμη
 Μαγιά για γλυκές ζύμες: 80γρ.
 Νερό: 180γρ.
Κυρίως Ζύμη
 Ζάχαρη: 340γρ.
 Βούτυρο αγελάδος: 160γρ.
 Αβγό: 180γρ.
 Μαχλέπι: 10γρ.
 Βανίλια: 5γρ.
 Κακουλές: 2γρ.
 Αλάτι: 5γρ.
 ΣΥΝΟΛΟ: 1.962 γρ.
Εκτέλεση προ-ζύμη
1

Ζυμώνω 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και βάζω στη στόφα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.

2

Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω την κυρίως ζύμη.

Εκτέλεση κυρίως ζύμη
3

Χρόνος ζυμώματος: 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10 λεπτά περίπου στη γρήγορη

4

Θερμοκρασία ζύμης: 30°C

5

Πρώτη ξεκούραση: 20 λεπτά

6

Βάρος/τεμάχιο: 2 τεμάχια των 250 γρ

7

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε φυτίλι

8

Δεύτερη ξεκούραση: 20 λεπτά

9

Μορφοποίηση: Πλάθουμε τσουρέκι με 2 φυτίλια

10

Θερμοκρασία στόφας: 37°C

11

Υγρασία στόφας: 75%

12

Χρόνος στόφας: 50-60 λεπτά

13

Θερμοκρασία ψησίματος: 160°C αφού πρώτα γίνει επάλειψη με αυγό και αμύγδαλο φιλέ

14

Χρόνος ψησίματος: 37-40 λεπτά αναλόγως του φούρνου

Ingredients

Προ-ζύμη
 Μαγιά για γλυκές ζύμες: 80γρ.
 Νερό: 180γρ.
Κυρίως Ζύμη
 Ζάχαρη: 340γρ.
 Βούτυρο αγελάδος: 160γρ.
 Αβγό: 180γρ.
 Μαχλέπι: 10γρ.
 Βανίλια: 5γρ.
 Κακουλές: 2γρ.
 Αλάτι: 5γρ.
 ΣΥΝΟΛΟ: 1.962 γρ.

Directions

Εκτέλεση προ-ζύμη
1

Ζυμώνω 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και βάζω στη στόφα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.

2

Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω την κυρίως ζύμη.

Εκτέλεση κυρίως ζύμη
3

Χρόνος ζυμώματος: 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10 λεπτά περίπου στη γρήγορη

4

Θερμοκρασία ζύμης: 30°C

5

Πρώτη ξεκούραση: 20 λεπτά

6

Βάρος/τεμάχιο: 2 τεμάχια των 250 γρ

7

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε φυτίλι

8

Δεύτερη ξεκούραση: 20 λεπτά

9

Μορφοποίηση: Πλάθουμε τσουρέκι με 2 φυτίλια

10

Θερμοκρασία στόφας: 37°C

11

Υγρασία στόφας: 75%

12

Χρόνος στόφας: 50-60 λεπτά

13

Θερμοκρασία ψησίματος: 160°C αφού πρώτα γίνει επάλειψη με αυγό και αμύγδαλο φιλέ

14

Χρόνος ψησίματος: 37-40 λεπτά αναλόγως του φούρνου

Notes

Τσουρέκι Πολίτικο

Pin It on Pinterest