Υλικά
Αλεύρι ΓΟΧ : 1.000 γρ.
Βούτυρο 82%: 400 γρ.
Ζάχαρη άχνη: 250 γρ.
Μέλι: 80 γρ.
Αυγά: 200 γρ.
Γάλα φρέσκο: 50 γρ.
Χυμό και ξύσμα από πορτοκάλι: 100 γρ.
Βανίλια: 3 γρ.
Μαστίχα: 1 γρ.
Μαχλέπι: 3 γρ.
Αλάτι: 5 γρ.
Baking powder: 20 γρ.
Εκτέλεση
1
Ανάμειξη: Αφρατεύουμε καλά τα λιπαρά, την άχνη, το μέλι και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και το γάλα.
2
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
3
Μορφοποίηση: Πλάθουμε λαγουδάκια, πλεξίδες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και κάνουμε επάλειψη με αυγό αραιωμένο με λίγο γάλα.
4
Θερμοκρασία ψησίματος: 180 °C
5
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Ingredients
Υλικά
Αλεύρι ΓΟΧ : 1.000 γρ.
Βούτυρο 82%: 400 γρ.
Ζάχαρη άχνη: 250 γρ.
Μέλι: 80 γρ.
Αυγά: 200 γρ.
Γάλα φρέσκο: 50 γρ.
Χυμό και ξύσμα από πορτοκάλι: 100 γρ.
Βανίλια: 3 γρ.
Μαστίχα: 1 γρ.
Μαχλέπι: 3 γρ.
Αλάτι: 5 γρ.
Baking powder: 20 γρ.