ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ - ΦΥΛΛΟ ΑΕΡΟΣ
Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 8 λεπτά γρήγορα
Θερμοκρασία ζύμης 15-18 °C,
Ξεκούραση ζύμης για 30 λεπτά
Κόβουμε σε τεμάχια των 300 γρ.
Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι καλά ώστε να μην έχει αέρα εσωτερικά. Κάνουμε επάλειψη με μαγειρικό λίπος και ξεκουράζουμε για 40 λεπτά σε καλά βουτυρωμένο πάγκο
Πιέζουμε και ανοίγουμε σταδιακά σε διάφανο φύλλο μπουγάτσας με βουτυρωμένα χέρια πάνω στον πάγκο ή στον αέρα
Προσθέτουμε τη γέμιση στο ένα φύλλο και κλείνουμε. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο και σφραγίζουμε
Θερμοκρασία ψησίματος 180-200°C
Χρόνος ψησίματος 50 - 60 λεπτά
Ingredients
Directions
Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 8 λεπτά γρήγορα
Θερμοκρασία ζύμης 15-18 °C,
Ξεκούραση ζύμης για 30 λεπτά
Κόβουμε σε τεμάχια των 300 γρ.
Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι καλά ώστε να μην έχει αέρα εσωτερικά. Κάνουμε επάλειψη με μαγειρικό λίπος και ξεκουράζουμε για 40 λεπτά σε καλά βουτυρωμένο πάγκο
Πιέζουμε και ανοίγουμε σταδιακά σε διάφανο φύλλο μπουγάτσας με βουτυρωμένα χέρια πάνω στον πάγκο ή στον αέρα
Προσθέτουμε τη γέμιση στο ένα φύλλο και κλείνουμε. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο και σφραγίζουμε
Θερμοκρασία ψησίματος 180-200°C
Χρόνος ψησίματος 50 - 60 λεπτά