loader image

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ – ΦΥΛΛΟ ΑΕΡΟΣ

Αρχική   ›   Recipes   ›   ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ – ΦΥΛΛΟ ΑΕΡΟΣ
AuthoradminCategory

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ - ΦΥΛΛΟ ΑΕΡΟΣ

Υλικά:
 Mαγειρικό λίπος: 80 γρ.
 Αλάτι: 22 γρ.
 Ξύδι: 5 γρ.
 Νερό: 520 - 550 γρ.
Εκτέλεση:
1

Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 8 λεπτά γρήγορα

2

Θερμοκρασία ζύμης 15-18 °C,

3

Ξεκούραση ζύμης για 30 λεπτά

4

Κόβουμε σε τεμάχια των 300 γρ.

5

Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι καλά ώστε να μην έχει αέρα εσωτερικά. Κάνουμε επάλειψη με μαγειρικό λίπος και ξεκουράζουμε για 40 λεπτά σε καλά βουτυρωμένο πάγκο

6

Πιέζουμε και ανοίγουμε σταδιακά σε διάφανο φύλλο μπουγάτσας με βουτυρωμένα χέρια πάνω στον πάγκο ή στον αέρα

7

Προσθέτουμε τη γέμιση στο ένα φύλλο και κλείνουμε. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο και σφραγίζουμε

8

Θερμοκρασία ψησίματος 180-200°C

9

Χρόνος ψησίματος 50 - 60 λεπτά

Ingredients

Υλικά:
 Mαγειρικό λίπος: 80 γρ.
 Αλάτι: 22 γρ.
 Ξύδι: 5 γρ.
 Νερό: 520 - 550 γρ.

Directions

Εκτέλεση:
1

Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 8 λεπτά γρήγορα

2

Θερμοκρασία ζύμης 15-18 °C,

3

Ξεκούραση ζύμης για 30 λεπτά

4

Κόβουμε σε τεμάχια των 300 γρ.

5

Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι καλά ώστε να μην έχει αέρα εσωτερικά. Κάνουμε επάλειψη με μαγειρικό λίπος και ξεκουράζουμε για 40 λεπτά σε καλά βουτυρωμένο πάγκο

6

Πιέζουμε και ανοίγουμε σταδιακά σε διάφανο φύλλο μπουγάτσας με βουτυρωμένα χέρια πάνω στον πάγκο ή στον αέρα

7

Προσθέτουμε τη γέμιση στο ένα φύλλο και κλείνουμε. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο και σφραγίζουμε

8

Θερμοκρασία ψησίματος 180-200°C

9

Χρόνος ψησίματος 50 - 60 λεπτά

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ – ΦΥΛΛΟ ΑΕΡΟΣ

Pin It on Pinterest