loader image

Μπουγάτσα – φύλλο αέρος

Αρχική   ›   Recipes   ›   Μπουγάτσα – φύλλο αέρος
Category
Υλικά:
 Mαγειρικό λίπος: 80 γρ.
 Αλάτι: 22 γρ.
 Ξύδι: 5 γρ.
 Νερό: 520 - 550 γρ.
 Σύνολο: 1.627 - 1.657 γρ.
Υλικά για τη γέμιση:
 Σιμιγδάλι ψιλό: 180 γρ.
 Ζάχαρη: 300 γρ.
 Γάλα νωπό: 1.100 γρ.
 Βούτυρο: 50 γρ.
 Βανίλια: 2 γρ.
Εκτέλεση:
1

Χρόνος ανάμειξης: 4 λεπτά στο αργό και 8 λεπτά στο γρήγορο.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 15-18 °C.

3

Ξεκούραση ζύμης: 30 λεπτά.

4

Κόβουμε σε τεμάχια των 300 γρ.

5

Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι καλά ώστε να μην έχει αέρα εσωτερικά. Κάνουμε επάλειψη με μαγειρικό λίπος και ξεκουράζουμε για 40 λεπτά σε καλά βουτυρωμένο πάγκο.

6

Πιέζουμε και ανοίγουμε σταδιακά σε διάφανο φύλλο μπουγάτσας με βουτυρωμένα χέρια πάνω στον πάγκο ή στον αέρα.

7

Προσθέτουμε τη γέμιση στο ένα φύλλο και κλείνουμε. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο και σφραγίζουμε.

8

Θερμοκρασία ψησίματος: 180-200°C.

9

Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά.

Εκτέλεση για τη γέμιση
10

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του σιμιγδαλιού και της βανίλιας.

11

Τη στιγμή του βρασμού ρίχνουμε το σιμιγδάλι και αναδεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίζει να κρεμοποιείται και να πήζει.

12

Σταματάμε τη θέρμανση και αναδεύοντας ρίχνουμε τη βανίλια και κρυώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μην ξινίσει.

Ingredients

Υλικά:
 Mαγειρικό λίπος: 80 γρ.
 Αλάτι: 22 γρ.
 Ξύδι: 5 γρ.
 Νερό: 520 - 550 γρ.
 Σύνολο: 1.627 - 1.657 γρ.
Υλικά για τη γέμιση:
 Σιμιγδάλι ψιλό: 180 γρ.
 Ζάχαρη: 300 γρ.
 Γάλα νωπό: 1.100 γρ.
 Βούτυρο: 50 γρ.
 Βανίλια: 2 γρ.
Μπουγάτσα – φύλλο αέρος

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.