loader image

Χωριάτικο Κίτρινο Αργής Ωρίμανσης

Αρχική   ›   Recipes   ›   Χωριάτικο Κίτρινο Αργής Ωρίμανσης
Υλικά
 Φαρίνα Deluxe: 3.000 γρ.
 Αλάτι: 66 γρ.
 Μαγιά*: 24 γρ.
 Νερό (σταδιακά): 2.250 γρ.
 Σύνολο: 5.400 γρ.
 * Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι, ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά.

4

Βάρος/Τεμάχιο: 600 γρ.

5

Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τοποθετούμε σε αλευρωμένο καλαθάκι. 

6

Δεύτερη ξεκούραση: Μετά τη μορφοποίηση αφήνουμε 30 λεπτά στο περιβάλλον.

7

Αργή ωρίμανση: Tοποθετούμε στους 5 °C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν το φούρνισμα τουμπάρουμε σε αλευρωμένο τελάρο.

8

Θερμοκρασία ψησίματος: 220 °C με ατμό

9

Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά.

Ingredients

Υλικά
 Φαρίνα Deluxe: 3.000 γρ.
 Αλάτι: 66 γρ.
 Μαγιά*: 24 γρ.
 Νερό (σταδιακά): 2.250 γρ.
 Σύνολο: 5.400 γρ.
 * Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι, ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.

Directions

Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά.

4

Βάρος/Τεμάχιο: 600 γρ.

5

Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τοποθετούμε σε αλευρωμένο καλαθάκι. 

6

Δεύτερη ξεκούραση: Μετά τη μορφοποίηση αφήνουμε 30 λεπτά στο περιβάλλον.

7

Αργή ωρίμανση: Tοποθετούμε στους 5 °C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν το φούρνισμα τουμπάρουμε σε αλευρωμένο τελάρο.

8

Θερμοκρασία ψησίματος: 220 °C με ατμό

9

Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά.

Notes

Χωριάτικο Κίτρινο Αργής Ωρίμανσης

Pin It on Pinterest