loader image

Γερμανικό χωριάτικο

Αρχική   ›   Recipes   ›   Γερμανικό χωριάτικο
AuthoradminCategory
Υλικά
 Νερό: 660γρ.
 Μαγιά*: 10γρ.
 ΣΥΝΟΛΟ: 1670γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος Ζυμώματος: 6 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 4 λεπτά στη δεύτερη

2

Θερμοκρασία ζύμης: 27 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά

4

Βάρος/Τεμάχιο: 600γρ.

5

Δεύτερη Ξεκούραση: 30 λεπτά

6

Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε στρόγγυλο σχήμα και τοποθετούμε σε αλευρωμένο καλαθάκι.

7

Αργή ωρίμανση: Tοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5°C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν το φούρνισμα τουμπάρουμε σε αλευρωμένο τελλάρο

8

Θερμοκρασία Ψησίματος: 210°C με ατμό**

9

Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

10

*Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.

11

** Στα τελευταία 15 λεπτά ανοίγουμε το τάμπερ

Ingredients

Υλικά
 Νερό: 660γρ.
 Μαγιά*: 10γρ.
 ΣΥΝΟΛΟ: 1670γρ.

Directions

Εκτέλεση
1

Χρόνος Ζυμώματος: 6 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 4 λεπτά στη δεύτερη

2

Θερμοκρασία ζύμης: 27 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά

4

Βάρος/Τεμάχιο: 600γρ.

5

Δεύτερη Ξεκούραση: 30 λεπτά

6

Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε στρόγγυλο σχήμα και τοποθετούμε σε αλευρωμένο καλαθάκι.

7

Αργή ωρίμανση: Tοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5°C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν το φούρνισμα τουμπάρουμε σε αλευρωμένο τελλάρο

8

Θερμοκρασία Ψησίματος: 210°C με ατμό**

9

Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

10

*Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.

11

** Στα τελευταία 15 λεπτά ανοίγουμε το τάμπερ

Γερμανικό χωριάτικο

Pin It on Pinterest