loader image

Ολικής Άλεσης Αργής Ωρίμανσης

Αρχική   ›   Recipes   ›   Ολικής Άλεσης Αργής Ωρίμανσης
Υλικά
 Αλάτι: 66 γρ.
 Μαγιά*: 24 γρ.
 Νερό: 2.400 γρ.
 Σύνολο: 5.535 γρ.
 * Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι, ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 4 λεπτά στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά.

4

Βάρος/Τεμάχιο: 750 γρ.

5

Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τοποθετούμε σε αλευρωμένο καλαθάκι. 

6

Δεύτερη ξεκούραση: Μετά τη μορφοποίηση αφήνουμε 30 λεπτά στο περιβάλλον.

7

Αργή ωρίμανση: Tοποθετούμε στους 5 °C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν το φούρνισμα τουμπάρουμε σε αλευρωμένο τελάρο.

8

Θερμοκρασία ψησίματος: 220 °C με ατμό

9

Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά.

Ingredients

Υλικά
 Αλάτι: 66 γρ.
 Μαγιά*: 24 γρ.
 Νερό: 2.400 γρ.
 Σύνολο: 5.535 γρ.
 * Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι, ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.
Ολικής Άλεσης Αργής Ωρίμανσης

Άλευρα συνταγής

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.