loader image

ΡΕΒΑΝΙ

Αρχική   ›   Recipes   ›   ΡΕΒΑΝΙ
AuthoradminCategory

ΡΕΒΑΝΙ

Υλικά:
 Ζάχαρη 1000 γρ.
 Αυγά: Ασπράδια 900 γρ., κρόκοι 600 γρ.
 Αλάτι 5 γρ.
 Ξύσμα λεμόνι 4 γρ.
Υλικά για σιρόπι:
 Ζάχαρη 150 γρ.
 Νερό 100 γρ.
 Χυμός λεμόνι 3 γρ.
Εκτέλεση:
1

Αναμιγνύουμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και τη μισή ζάχαρη. Οι κρόκοι αναμιγνύονται με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει πολύ καλή ομογενοποίηση και διόγκωση τους. Στο τέλος προστίθενται το αλεύρι και το σιμιγδάλι μαζί με τα αρωματικά.

2

Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί.

3

Ψήνουμε στους 180°C για 35-45 λεπτά.

Εκτέλεση για σιρόπι:
4

Θερμαίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

5

Μετά το ψήσιμο ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι και τα δύο ζεστά.

Ingredients

Υλικά:
 Ζάχαρη 1000 γρ.
 Αυγά: Ασπράδια 900 γρ., κρόκοι 600 γρ.
 Αλάτι 5 γρ.
 Ξύσμα λεμόνι 4 γρ.
Υλικά για σιρόπι:
 Ζάχαρη 150 γρ.
 Νερό 100 γρ.
 Χυμός λεμόνι 3 γρ.

Directions

Εκτέλεση:
1

Αναμιγνύουμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και τη μισή ζάχαρη. Οι κρόκοι αναμιγνύονται με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει πολύ καλή ομογενοποίηση και διόγκωση τους. Στο τέλος προστίθενται το αλεύρι και το σιμιγδάλι μαζί με τα αρωματικά.

2

Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί.

3

Ψήνουμε στους 180°C για 35-45 λεπτά.

Εκτέλεση για σιρόπι:
4

Θερμαίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

5

Μετά το ψήσιμο ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι και τα δύο ζεστά.

ΡΕΒΑΝΙ

Pin It on Pinterest