loader image

Βασιλόπιτα πολίτικη με αλεύρι hard rock

Αρχική   ›   Recipes   ›   Βασιλόπιτα πολίτικη με αλεύρι hard rock
Υλικά
Προ-ζύμη
 Μαγιά για γλυκές ζύμες:: 80γρ.
 Νερό: 180γρ.
Κυρίως ζύμη
 Ζάχαρη: 320 γρ.
 Αυγό: 150 γρ.
 Αλάτι: 10 γρ.
 Γάλα: 100 γρ.
 Βούτυρο αγελάδος: 100 γρ.
 Μαργαρίνη μαλακή: 100 γρ.
 Βανίλια: 2 γρ.
 Μαχλέπι: 8 γρ.
 Μαστίχα: 2 γρ.
Εκτέλεση
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της προ-ζύμης για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και βάζουμε στη στόφα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε την κυρίως ζύμη.

3

Χρόνος ζυμώματος: 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10 λεπτά περίπου στη γρήγορη.

4

Θερμοκρασία ζύμης: 30°C

5

Πρώτη ξεκούραση: 20 λεπτά

6

Βάρος/τεμάχιο: 600-700 γρ.

7

Δεύτερη ξεκούραση: 30 λεπτά

8

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε μορφή πίτας.

9

Θερμοκρασία στόφας: 37°C

10

Υγρασία στόφας: 75%

11

Χρόνος στόφας: 50-60 λεπτά

12

Θερμοκρασία ψησίματος: 160°C αφού πρώτα γίνει επάλειψη με αυγό και αμύγδαλο φιλέ.

13

Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά αναλόγως του βάρους.

14

* Μπορούμε να γράψουμε πάνω στη βασιλόπιτα είτε πριν μπει στο φούρνο είτε μετά.

Ingredients

Υλικά
Προ-ζύμη
 Μαγιά για γλυκές ζύμες:: 80γρ.
 Νερό: 180γρ.
Κυρίως ζύμη
 Ζάχαρη: 320 γρ.
 Αυγό: 150 γρ.
 Αλάτι: 10 γρ.
 Γάλα: 100 γρ.
 Βούτυρο αγελάδος: 100 γρ.
 Μαργαρίνη μαλακή: 100 γρ.
 Βανίλια: 2 γρ.
 Μαχλέπι: 8 γρ.
 Μαστίχα: 2 γρ.

Directions

Εκτέλεση
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της προ-ζύμης για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και βάζουμε στη στόφα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε την κυρίως ζύμη.

3

Χρόνος ζυμώματος: 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10 λεπτά περίπου στη γρήγορη.

4

Θερμοκρασία ζύμης: 30°C

5

Πρώτη ξεκούραση: 20 λεπτά

6

Βάρος/τεμάχιο: 600-700 γρ.

7

Δεύτερη ξεκούραση: 30 λεπτά

8

Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε μορφή πίτας.

9

Θερμοκρασία στόφας: 37°C

10

Υγρασία στόφας: 75%

11

Χρόνος στόφας: 50-60 λεπτά

12

Θερμοκρασία ψησίματος: 160°C αφού πρώτα γίνει επάλειψη με αυγό και αμύγδαλο φιλέ.

13

Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά αναλόγως του βάρους.

14

* Μπορούμε να γράψουμε πάνω στη βασιλόπιτα είτε πριν μπει στο φούρνο είτε μετά.

Βασιλόπιτα πολίτικη με αλεύρι hard rock

Pin It on Pinterest