loader image

Χριστόψωμο με αλεύρι 555 extra λευκό

Αρχική   ›   Recipes   ›   Χριστόψωμο με αλεύρι 555 extra λευκό
Υλικά
 Κίτρινη φαρίνα: 500 γρ.
 Αλάτι: 20 γρ.
 Ζάχαρη: 10 γρ.
 Γλυκάνισος: 0.8 γρ.
 Μαχλέπι: 10 γρ.
 Ελαιόλαδο: 30 γρ.
 Νερό: 55 γρ.
 Μαγιά: 25 γρ.
 Ντεκόρ: σουσάμι, αμύγδαλο, καρύδια
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά περίπου στη γρήγορη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 30 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 20 λεπτά

4

Βάρος/τεμάχιο: 500-600 γρ.

5

Δεύτερη ξεκούραση: 20 λεπτά

6

Μορφοποίηση: Πλάθουμε στρόγγυλο και με δύο μικρά φυτίλια ζύμης κάνουμε ένα σταυρό στην επιφάνεια αφού έχουμε κάνει επάλειψη με νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει μέλι.

7

Στο κέντρο τοποθετούμε ένα καρύδι μαζί με το κέλυφος και στην υπόλοιπη επιφάνεια αμύγδαλα και σουσάμι.

8

Θερμοκρασία στόφας: 37 °C

9

Υγρασία στόφας: 75%

10

Χρόνος στόφας: 50-60 λεπτά

11

Θερμοκρασία ψησίματος: 180 °C

12

Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά αναλόγως του βάρους

Ingredients

Υλικά
 Κίτρινη φαρίνα: 500 γρ.
 Αλάτι: 20 γρ.
 Ζάχαρη: 10 γρ.
 Γλυκάνισος: 0.8 γρ.
 Μαχλέπι: 10 γρ.
 Ελαιόλαδο: 30 γρ.
 Νερό: 55 γρ.
 Μαγιά: 25 γρ.
 Ντεκόρ: σουσάμι, αμύγδαλο, καρύδια
Χριστόψωμο με αλεύρι 555 extra λευκό

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.