Υλικά
Αλεύρι 555 extra λευκό: 500 γρ.
Κίτρινη φαρίνα: 500 γρ.
Αλάτι: 20 γρ.
Ζάχαρη: 10 γρ.
Γλυκάνισος: 0.8 γρ.
Μαχλέπι: 10 γρ.
Ελαιόλαδο: 30 γρ.
Νερό: 55 γρ.
Μαγιά: 25 γρ.
Ντεκόρ: σουσάμι, αμύγδαλο, καρύδια
Εκτέλεση
1
Χρόνος ζυμώματος: 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά περίπου στη γρήγορη.
2
Θερμοκρασία ζύμης: 30 °C
3
Πρώτη ξεκούραση: 20 λεπτά
4
Βάρος/τεμάχιο: 500-600 γρ.
5
Δεύτερη ξεκούραση: 20 λεπτά
6
Μορφοποίηση: Πλάθουμε στρόγγυλο και με δύο μικρά φυτίλια ζύμης κάνουμε ένα σταυρό στην επιφάνεια αφού έχουμε κάνει επάλειψη με νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει μέλι.
7
Στο κέντρο τοποθετούμε ένα καρύδι μαζί με το κέλυφος και στην υπόλοιπη επιφάνεια αμύγδαλα και σουσάμι.
8
Θερμοκρασία στόφας: 37 °C
9
Υγρασία στόφας: 75%
10
Χρόνος στόφας: 50-60 λεπτά
11
Θερμοκρασία ψησίματος: 180 °C
12
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά αναλόγως του βάρους
Ingredients
Υλικά
Αλεύρι 555 extra λευκό: 500 γρ.
Κίτρινη φαρίνα: 500 γρ.
Αλάτι: 20 γρ.
Ζάχαρη: 10 γρ.
Γλυκάνισος: 0.8 γρ.
Μαχλέπι: 10 γρ.
Ελαιόλαδο: 30 γρ.
Νερό: 55 γρ.
Μαγιά: 25 γρ.
Ντεκόρ: σουσάμι, αμύγδαλο, καρύδια