Υλικά
Τύπου 70% Μαλακό: 700 γρ.
Deluxe Top Αμερικής: 300 γρ.
Αλάτι: 20 γρ.
Ζάχαρη: 30 γρ.
Μαργαρίνη / Βούτυρο: 30 γρ.
Μαγιά: 20 γρ.
Νερό: 500 γρ.
Σύνολο: 1.600 γρ.
Εκτέλεση
1
Χρόνος ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 στη δεύτερη.
2
Θερμοκρασία ζύμης: 23 °C
3
Ξεκούραση: 20 λεπτά.
4
Τεμαχισμός: 70-90 γρ.
5
Μορφοποίηση: Ανοίγουμε σε κοντό φυτίλι και κλείνουμε καλά αφήνοντας την χαρακτηριστική τρύπα στη μέση.
6
Θερμοκρασία ωρίμανσης: 5 °C στο ψυγείο.
7
Χρόνος ωρίμανσης: 12-15 ώρες.
8
Θερμοκρασία βρασμού: 100 °C σε νερό με με 0,5% σόδα και λίγο μέλι.
9
Χρόνος βρασμού: 1,5-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
10
Επικάλυψη: Αφού βράσουν κάνουμε την επικάλυψη με μίγμα της αρεσκείας μας και αφήνουμε να στεγνώσουν.
11
Τελικό ψήσιμο: 220 °C για 12-15 λεπτά.
Ingredients
Υλικά
Τύπου 70% Μαλακό: 700 γρ.
Deluxe Top Αμερικής: 300 γρ.
Αλάτι: 20 γρ.
Ζάχαρη: 30 γρ.
Μαργαρίνη / Βούτυρο: 30 γρ.
Μαγιά: 20 γρ.
Νερό: 500 γρ.
Σύνολο: 1.600 γρ.