Υλικά
Extra Δυνατό 70%: 3.000 γρ.
Προζύμι Phil Germe: 45 γρ.
Αλάτι: 63 γρ.
Μαγιά*: 24 γρ.
Νερό: 2.100 γρ.
Σύνολο: 5.232 γρ.
* Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι, ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.
Εκτέλεση
1
Χρόνος ζυμώματος: 3 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 7 λεπτά στη δεύτερη.
2
Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C
3
Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά.
4
Βάρος/Τεμάχιο: 600 γρ.
5
Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τοποθετούμε σε αλευρωμένο καλαθάκι.
6
Δεύτερη ξεκούραση: Μετά τη μορφοποίηση αφήνουμε 30 λεπτά στο περιβάλλον.
7
Αργή ωρίμανση: Tοποθετούμε στους 5 °C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
8
Θερμοκρασία ψησίματος: 220 °C με ατμό
9
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά.
Ingredients
Υλικά
Extra Δυνατό 70%: 3.000 γρ.
Προζύμι Phil Germe: 45 γρ.
Αλάτι: 63 γρ.
Μαγιά*: 24 γρ.
Νερό: 2.100 γρ.
Σύνολο: 5.232 γρ.
* Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι, ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.