loader image

Ελαιόψωμο

Αρχική   ›   Recipes   ›   Ελαιόψωμο
Υλικά
 Αλάτι: 20 γρ.
 Ζάχαρη: 30 γρ.
 Ντομάτα πελτές: 50 γρ.
 Μαγιά: 20 γρ.
 Νερό: 600 γρ.
 Πιπέρι (προαιρετικά): 2 γρ.
 Ρίγανη: 3 γρ.
 Ελαιόλαδο: 100 γρ.
 *Μαύρες Ελιές (ροδέλα): 250 γρ.
 Σύνολο: 2.075 γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 στη δεύτερη. Μετά το τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε για 1 λεπτό στην πρώτη ταχύτητα.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 25 °C

3

Ξεκούραση: 60 λεπτά.

4

Τεμαχισμός: Τεμαχίζουμε με σπάτουλα σε βάρος 120 γρ.

5

Μορφοποίηση: Πλάθουμε ελαφρά σε παραλληλόγραμο σχήμα.

6

Θερμοκρασία στόφας: 35 °C

7

Υγρασία στόφας: 75%

8

Χρόνος στόφας: 30 λεπτά.

9

Θερμοκρασία ψησίματος:  220 °C σε προθερμασμένο φούρνο.

10

Χρόνος ψησίματος: 18 λεπτά.

Ingredients

Υλικά
 Αλάτι: 20 γρ.
 Ζάχαρη: 30 γρ.
 Ντομάτα πελτές: 50 γρ.
 Μαγιά: 20 γρ.
 Νερό: 600 γρ.
 Πιπέρι (προαιρετικά): 2 γρ.
 Ρίγανη: 3 γρ.
 Ελαιόλαδο: 100 γρ.
 *Μαύρες Ελιές (ροδέλα): 250 γρ.
 Σύνολο: 2.075 γρ.
Ελαιόψωμο

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.