loader image

Focaccia με Καπνιστό Χωριάτικο

Αρχική   ›   Recipes   ›   Focaccia με Καπνιστό Χωριάτικο
Υλικά
 Μαγιά*: 10γρ.
 Νερό**: 660γρ.
 Ελαιόλαδο: 60γρ.
 ΣΥΝΟΛΟ: 1730γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος Ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη

2

Θερμοκρασία ζύμης: 24 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά

4

Βάρος/Τεμάχιο: 1300γρ.

5

Μορφοποίηση: Τοποθετούμε σε λαμαρίνα 42Χ28

6

Αργή ωρίμανση: Αφού τη σκεπάσουμε τοποθετούμε στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5°C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κάνουμε επάλειψη με μίγμα νερού- ελαιολάδου-BBQ sauce s και λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα δάχτυλα. Ντεκοράρουμε με χοντρό αλάτι, δεντρολίβανο, cherry ντομάτα, φρέσκο πιπέρι. Αν θέλουμε να προσθέσουμε τυρί ή μπείκον το κάνουμε προς το τέλος του ψησίματος.

7

Θερμοκρασία Ψησίματος: 230 °C με ατμό

8

Χρόνος Ψησίματος: 25-30 λεπτά

9

Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντίγια μαγιά. Αν έχετε προζύμι ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.

10

Στην αρχή το 80% του νερού και το υπόλοιπο σταδιακά. Το ελαιόλαδο στο τέλος

Ingredients

Υλικά
 Μαγιά*: 10γρ.
 Νερό**: 660γρ.
 Ελαιόλαδο: 60γρ.
 ΣΥΝΟΛΟ: 1730γρ.

Directions

Εκτέλεση
1

Χρόνος Ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη

2

Θερμοκρασία ζύμης: 24 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά

4

Βάρος/Τεμάχιο: 1300γρ.

5

Μορφοποίηση: Τοποθετούμε σε λαμαρίνα 42Χ28

6

Αργή ωρίμανση: Αφού τη σκεπάσουμε τοποθετούμε στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5°C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κάνουμε επάλειψη με μίγμα νερού- ελαιολάδου-BBQ sauce s και λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα δάχτυλα. Ντεκοράρουμε με χοντρό αλάτι, δεντρολίβανο, cherry ντομάτα, φρέσκο πιπέρι. Αν θέλουμε να προσθέσουμε τυρί ή μπείκον το κάνουμε προς το τέλος του ψησίματος.

7

Θερμοκρασία Ψησίματος: 230 °C με ατμό

8

Χρόνος Ψησίματος: 25-30 λεπτά

9

Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντίγια μαγιά. Αν έχετε προζύμι ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.

10

Στην αρχή το 80% του νερού και το υπόλοιπο σταδιακά. Το ελαιόλαδο στο τέλος

Focaccia με Καπνιστό Χωριάτικο

Pin It on Pinterest