loader image

Focaccia με Καπνιστό Χωριάτικο

Αρχική   ›   Recipes   ›   Focaccia με Καπνιστό Χωριάτικο
Υλικά
 Μαγιά*: 10 γρ.
 Νερό**: 660 γρ.
 Ελαιόλαδο: 60 γρ.
 ΣΥΝΟΛΟ: 1.730 γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 24 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά.

4

Βάρος/Τεμάχιο: 1.300γρ.

5

Μορφοποίηση: Τοποθετούμε σε λαμαρίνα 42Χ28.

6

Αργή ωρίμανση: Αφού τη σκεπάσουμε τοποθετούμε στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5°C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κάνουμε επάλειψη με μίγμα νερού- ελαιολάδου-BBQ sauce και λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα δάχτυλα. Ντεκοράρουμε με χοντρό αλάτι, δεντρολίβανο, cherry ντομάτα, φρέσκο πιπέρι. Αν θέλουμε να προσθέσουμε τυρί ή μπέικον το κάνουμε προς το τέλος του ψησίματος.

7

Θερμοκρασία ψησίματος: 230 °C με ατμό.

8

Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά.

9

*Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.

10

**Στην αρχή το 80% του νερού και το υπόλοιπο σταδιακά. Το ελαιόλαδο στο τέλος.

Ingredients

Υλικά
 Μαγιά*: 10 γρ.
 Νερό**: 660 γρ.
 Ελαιόλαδο: 60 γρ.
 ΣΥΝΟΛΟ: 1.730 γρ.

Directions

Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 24 °C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά.

4

Βάρος/Τεμάχιο: 1.300γρ.

5

Μορφοποίηση: Τοποθετούμε σε λαμαρίνα 42Χ28.

6

Αργή ωρίμανση: Αφού τη σκεπάσουμε τοποθετούμε στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5°C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κάνουμε επάλειψη με μίγμα νερού- ελαιολάδου-BBQ sauce και λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα δάχτυλα. Ντεκοράρουμε με χοντρό αλάτι, δεντρολίβανο, cherry ντομάτα, φρέσκο πιπέρι. Αν θέλουμε να προσθέσουμε τυρί ή μπέικον το κάνουμε προς το τέλος του ψησίματος.

7

Θερμοκρασία ψησίματος: 230 °C με ατμό.

8

Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά.

9

*Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.

10

**Στην αρχή το 80% του νερού και το υπόλοιπο σταδιακά. Το ελαιόλαδο στο τέλος.

Notes

Focaccia με Καπνιστό Χωριάτικο

Pin It on Pinterest