
Χρόνος ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη.
Θερμοκρασία ζύμης: 24 °C
Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά.
Βάρος/Τεμάχιο: 1.300γρ.
Μορφοποίηση: Τοποθετούμε σε λαμαρίνα 42Χ28.
Αργή ωρίμανση: Αφού τη σκεπάσουμε τοποθετούμε στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5°C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κάνουμε επάλειψη με μίγμα νερού- ελαιολάδου-BBQ sauce και λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα δάχτυλα. Ντεκοράρουμε με χοντρό αλάτι, δεντρολίβανο, cherry ντομάτα, φρέσκο πιπέρι. Αν θέλουμε να προσθέσουμε τυρί ή μπέικον το κάνουμε προς το τέλος του ψησίματος.
Θερμοκρασία ψησίματος: 230 °C με ατμό.
Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά.
*Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.
**Στην αρχή το 80% του νερού και το υπόλοιπο σταδιακά. Το ελαιόλαδο στο τέλος.
Ingredients
Directions
Χρόνος ζυμώματος: 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη.
Θερμοκρασία ζύμης: 24 °C
Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά.
Βάρος/Τεμάχιο: 1.300γρ.
Μορφοποίηση: Τοποθετούμε σε λαμαρίνα 42Χ28.
Αργή ωρίμανση: Αφού τη σκεπάσουμε τοποθετούμε στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5°C για 12-24 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κάνουμε επάλειψη με μίγμα νερού- ελαιολάδου-BBQ sauce και λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα δάχτυλα. Ντεκοράρουμε με χοντρό αλάτι, δεντρολίβανο, cherry ντομάτα, φρέσκο πιπέρι. Αν θέλουμε να προσθέσουμε τυρί ή μπέικον το κάνουμε προς το τέλος του ψησίματος.
Θερμοκρασία ψησίματος: 230 °C με ατμό.
Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά.
*Η αργή ωρίμανση έχει καλύτερα αποτελέσματα με προζύμι αντί για μαγιά. Αν έχετε προζύμι ο τεχνικός μας θα σας βοηθήσει στον υπολογισμό της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε.
**Στην αρχή το 80% του νερού και το υπόλοιπο σταδιακά. Το ελαιόλαδο στο τέλος.