loader image

Φρουτόψωμο

Αρχική   ›   Recipes   ›   Φρουτόψωμο
Category
Υλικά
 Αλάτι: 20 γρ.
 Βούτυρο: 40 γρ.
 Μέλι: 40 γρ.
 Κανέλα: 3 γρ.
 Γάλα: 100 γρ.
 Νερό: 550 γρ.
 Μαγιά: 30 γρ.
 Σταφίδα: 100 γρ.
 Δαμάσκηνα αποξηραμένα: 100 γρ.
 Σύκα αποξηραμένα: 100 γρ.
 Αμύγδαλο ψημένο: 100 γρ.
 Σύνολο: 2.183 γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ζυμώματος: Προσθέτω όλα τα υλικά εκτός των φρούτων και των ξηρών καρπών και ζυμώνω 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά περίπου στη δεύτερη ταχύτητα. Αφού τελειώσει το ζύμωμα προσθέτω τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και αναμιγνύω στην πρώτη ταχύτητα για 2-3 λεπτά.

2

Θερμοκρασία ζύμης: 27°C

3

Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά

4

Βάρος/Τεμάχιο: 500 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά.

5

Δεύτερη ξεκούραση: 20 λεπτά

6

Μορφοποίηση: Πλάθουμε σε φρατζόλα.

7

Θερμοκρασία στόφας: 37°C

8

Υγρασία στόφας: 75%

9

Χρόνος στόφας: 40-50 λεπτά

10

Θερμοκρασία ψησίματος: 200°C

11

Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

12

Ντεκόρ: Μόλις βγουν από το φούρνο κάνουμε επάλειψη με μαρμελάδα βερίκοκο.

Ingredients

Υλικά
 Αλάτι: 20 γρ.
 Βούτυρο: 40 γρ.
 Μέλι: 40 γρ.
 Κανέλα: 3 γρ.
 Γάλα: 100 γρ.
 Νερό: 550 γρ.
 Μαγιά: 30 γρ.
 Σταφίδα: 100 γρ.
 Δαμάσκηνα αποξηραμένα: 100 γρ.
 Σύκα αποξηραμένα: 100 γρ.
 Αμύγδαλο ψημένο: 100 γρ.
 Σύνολο: 2.183 γρ.
Φρουτόψωμο

Άλευρα συνταγής

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.