Χρόνος ανάμειξης: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός των διογκωτικών και του αλεύρου για 5 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τα διογκωτικά και αναμειγνύουμε για 2-3 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα.
Βάρος/τεμάχιο: 30-40 γρ.
Μορφοποίηση: 1) Πλάθουμε σε σχήμα οβάλ και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
2) Μπορούμε να τοποθετήσουμε όλη τη ζύμη σε ένα ταψί - προσομοιάζοντας τον παραδοσιακό χασλαμά της Σαμοθράκης.
Θερμοκρασία ψησίματος: 200 °C
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά ή 50 λεπτά για το χασλαμά
Μόλις βγουν από το φούρνο εμβαπτίζουμε σε κρύο σιρόπι.
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε δίσκο και περιχύνουμε με μέλι και σπασμένα καρύδια.
Αφού σιροπιάσουμε το χασλαμά, χαράσουμε σε μερίδες και στολίζουμε με μέλι και καρύδια.
Ingredients
Directions
Χρόνος ανάμειξης: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός των διογκωτικών και του αλεύρου για 5 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τα διογκωτικά και αναμειγνύουμε για 2-3 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα.
Βάρος/τεμάχιο: 30-40 γρ.
Μορφοποίηση: 1) Πλάθουμε σε σχήμα οβάλ και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
2) Μπορούμε να τοποθετήσουμε όλη τη ζύμη σε ένα ταψί - προσομοιάζοντας τον παραδοσιακό χασλαμά της Σαμοθράκης.
Θερμοκρασία ψησίματος: 200 °C
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά ή 50 λεπτά για το χασλαμά
Μόλις βγουν από το φούρνο εμβαπτίζουμε σε κρύο σιρόπι.
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε δίσκο και περιχύνουμε με μέλι και σπασμένα καρύδια.
Αφού σιροπιάσουμε το χασλαμά, χαράσουμε σε μερίδες και στολίζουμε με μέλι και καρύδια.