loader image

Μελομακάρονα – Χασλαμάς με αλεύρι deluxe ζαχαροπλαστικής

Αρχική   ›   Recipes   ›   Μελομακάρονα – Χασλαμάς με αλεύρι deluxe ζαχαροπλαστικής
Υλικά
 'Αχνη Ζάχαρη: 300 γρ.
 Σιμιγδάλι ψιλό: 200 γρ.
 Ηλιέλαιο: 900 γρ.
 Νερό: 400 γρ.
 Κανέλα: 15 γρ.
 Γαρύφαλλο: 10 γρ.
 Σόδα: 12 γρ.
 Αμμωνία: 12 γρ.
 Κονιάκ: 50 γρ.
 Μέλι: 70 γρ.
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 Χυμός πορτοκαλιού: 80 γρ.
Υλικά για το σιρόπι
 Νερό: 1000 γρ.
 Ζάχαρη: 1000 γρ.
 Γλυκόζη: 400 γρ.
 Μέλι: 300 γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ανάμειξης: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός των διογκωτικών και του αλεύρου για 5 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.

2

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τα διογκωτικά και αναμειγνύουμε για 2-3 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα.

3

Βάρος/τεμάχιο: 30-40 γρ.

4

Μορφοποίηση: 1) Πλάθουμε σε σχήμα οβάλ και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.

5

2) Μπορούμε να τοποθετήσουμε όλη τη ζύμη σε ένα ταψί - προσομοιάζοντας τον παραδοσιακό χασλαμά της Σαμοθράκης.

6

Θερμοκρασία ψησίματος: 200 °C

7

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά ή 50 λεπτά για το χασλαμά

8

Μόλις βγουν από το φούρνο εμβαπτίζουμε σε κρύο σιρόπι.

9

Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε δίσκο και περιχύνουμε με μέλι και σπασμένα καρύδια.

10

Αφού σιροπιάσουμε το χασλαμά, χαράσουμε σε μερίδες και στολίζουμε με μέλι και καρύδια.

Ingredients

Υλικά
 'Αχνη Ζάχαρη: 300 γρ.
 Σιμιγδάλι ψιλό: 200 γρ.
 Ηλιέλαιο: 900 γρ.
 Νερό: 400 γρ.
 Κανέλα: 15 γρ.
 Γαρύφαλλο: 10 γρ.
 Σόδα: 12 γρ.
 Αμμωνία: 12 γρ.
 Κονιάκ: 50 γρ.
 Μέλι: 70 γρ.
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 Χυμός πορτοκαλιού: 80 γρ.
Υλικά για το σιρόπι
 Νερό: 1000 γρ.
 Ζάχαρη: 1000 γρ.
 Γλυκόζη: 400 γρ.
 Μέλι: 300 γρ.

Directions

Εκτέλεση
1

Χρόνος ανάμειξης: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός των διογκωτικών και του αλεύρου για 5 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.

2

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τα διογκωτικά και αναμειγνύουμε για 2-3 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα.

3

Βάρος/τεμάχιο: 30-40 γρ.

4

Μορφοποίηση: 1) Πλάθουμε σε σχήμα οβάλ και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.

5

2) Μπορούμε να τοποθετήσουμε όλη τη ζύμη σε ένα ταψί - προσομοιάζοντας τον παραδοσιακό χασλαμά της Σαμοθράκης.

6

Θερμοκρασία ψησίματος: 200 °C

7

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά ή 50 λεπτά για το χασλαμά

8

Μόλις βγουν από το φούρνο εμβαπτίζουμε σε κρύο σιρόπι.

9

Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε δίσκο και περιχύνουμε με μέλι και σπασμένα καρύδια.

10

Αφού σιροπιάσουμε το χασλαμά, χαράσουμε σε μερίδες και στολίζουμε με μέλι και καρύδια.

Μελομακάρονα – Χασλαμάς με αλεύρι deluxe ζαχαροπλαστικής

Pin It on Pinterest