loader image

Μελομακάρονα – Χασλαμάς με αλεύρι deluxe ζαχαροπλαστικής

Αρχική   ›   Recipes   ›   Μελομακάρονα – Χασλαμάς με αλεύρι deluxe ζαχαροπλαστικής
Υλικά
 'Αχνη Ζάχαρη: 300 γρ.
 Σιμιγδάλι ψιλό: 200 γρ.
 Ηλιέλαιο: 900 γρ.
 Νερό: 400 γρ.
 Κανέλα: 15 γρ.
 Γαρύφαλλο: 10 γρ.
 Σόδα: 12 γρ.
 Αμμωνία: 12 γρ.
 Κονιάκ: 50 γρ.
 Μέλι: 70 γρ.
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 Χυμός πορτοκαλιού: 80 γρ.
Υλικά για το σιρόπι
 Νερό: 1000 γρ.
 Ζάχαρη: 1000 γρ.
 Γλυκόζη: 400 γρ.
 Μέλι: 300 γρ.
Εκτέλεση
1

Χρόνος ανάμειξης: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός των διογκωτικών και του αλεύρου για 5 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.

2

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τα διογκωτικά και αναμειγνύουμε για 2-3 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα.

3

Βάρος/τεμάχιο: 30-40 γρ.

4

Μορφοποίηση: 1) Πλάθουμε σε σχήμα οβάλ και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.

5

2) Μπορούμε να τοποθετήσουμε όλη τη ζύμη σε ένα ταψί - προσομοιάζοντας τον παραδοσιακό χασλαμά της Σαμοθράκης.

6

Θερμοκρασία ψησίματος: 200 °C

7

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά ή 50 λεπτά για το χασλαμά

8

Μόλις βγουν από το φούρνο εμβαπτίζουμε σε κρύο σιρόπι.

9

Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε δίσκο και περιχύνουμε με μέλι και σπασμένα καρύδια.

10

Αφού σιροπιάσουμε το χασλαμά, χαράσουμε σε μερίδες και στολίζουμε με μέλι και καρύδια.

Ingredients

Υλικά
 'Αχνη Ζάχαρη: 300 γρ.
 Σιμιγδάλι ψιλό: 200 γρ.
 Ηλιέλαιο: 900 γρ.
 Νερό: 400 γρ.
 Κανέλα: 15 γρ.
 Γαρύφαλλο: 10 γρ.
 Σόδα: 12 γρ.
 Αμμωνία: 12 γρ.
 Κονιάκ: 50 γρ.
 Μέλι: 70 γρ.
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 Χυμός πορτοκαλιού: 80 γρ.
Υλικά για το σιρόπι
 Νερό: 1000 γρ.
 Ζάχαρη: 1000 γρ.
 Γλυκόζη: 400 γρ.
 Μέλι: 300 γρ.
Μελομακάρονα – Χασλαμάς με αλεύρι deluxe ζαχαροπλαστικής

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.