ΣΑΜΑΛΙ

Υλικά:
Σιμιγδάλι χονδρό, 1000γρ.
Σόδα 25 γρ.
Γιαούρτι χωρίς καϊμάκι 500 γρ.
Ζάχαρη 250 γρ.
Νερό χλιαρό 500 γρ.
Βανίλια 3-4 γρ.
Μαστίχα 2-3 γρ.
Υλικά για σιρόπι:
Ζάχαρη 1.500 γρ.
Νερό 1.000 γρ.
Χυμός λεμόνι 30 γρ.
Βανίλια 2-3 γρ.
Εκτέλεση:
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι το οποίο προσθέτουμε στο τέλος.
2
Τοποθετούμε το μίγμα σε ταψί
3
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 °C για περίπου 60 λεπτά
4
Μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε και τεμαχίζουμε.
Εκτέλεση για σιρόπι:
5
Θερμαίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
6
Μετά το ψήσιμο ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι και τα δύο ζεστά.
Ingredients
Υλικά:
Σιμιγδάλι χονδρό, 1000γρ.
Σόδα 25 γρ.
Γιαούρτι χωρίς καϊμάκι 500 γρ.
Ζάχαρη 250 γρ.
Νερό χλιαρό 500 γρ.
Βανίλια 3-4 γρ.
Μαστίχα 2-3 γρ.
Υλικά για σιρόπι:
Ζάχαρη 1.500 γρ.
Νερό 1.000 γρ.
Χυμός λεμόνι 30 γρ.
Βανίλια 2-3 γρ.