loader image

ΣΑΜΑΛΙ

Αρχική   ›   Recipes   ›   ΣΑΜΑΛΙ
Category

ΣΑΜΑΛΙ

Υλικά:
 Σόδα 25 γρ.
 Γιαούρτι χωρίς καϊμάκι 500 γρ.
 Ζάχαρη 250 γρ.
 Νερό χλιαρό 500 γρ.
 Βανίλια 3-4 γρ.
 Μαστίχα 2-3 γρ.
Υλικά για σιρόπι:
 Ζάχαρη 1.500 γρ.
 Νερό 1.000 γρ.
 Χυμός λεμόνι 30 γρ.
 Βανίλια 2-3 γρ.
Εκτέλεση:
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι το οποίο προσθέτουμε στο τέλος.

2

Τοποθετούμε το μίγμα σε ταψί

3

Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 °C για περίπου 60 λεπτά

4

Μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε και τεμαχίζουμε.

Εκτέλεση για σιρόπι:
5

Θερμαίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

6

Μετά το ψήσιμο ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι και τα δύο ζεστά.

Ingredients

Υλικά:
 Σόδα 25 γρ.
 Γιαούρτι χωρίς καϊμάκι 500 γρ.
 Ζάχαρη 250 γρ.
 Νερό χλιαρό 500 γρ.
 Βανίλια 3-4 γρ.
 Μαστίχα 2-3 γρ.
Υλικά για σιρόπι:
 Ζάχαρη 1.500 γρ.
 Νερό 1.000 γρ.
 Χυμός λεμόνι 30 γρ.
 Βανίλια 2-3 γρ.
ΣΑΜΑΛΙ

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.