loader image

Stollen

Αρχική   ›   Recipes   ›   Stollen
Category
Υλικά
ΠΡΟ-ΖΥΜΗ
 Αλεύρι 555: 1.000 γρ.
 Γάλα φρέσκο: 750 γρ.
 Μαγιά τσουρεκιού: 300 γρ.
KΥΡΙΩΣ ΖΥΜΗ
 Αλεύρι 555: 1.500 γρ.
 Ζάχαρη: 450 γρ.
 Αλάτι: 45 γρ.
 Αυγά: 240 γρ.
 Βούτυρο: 900 γρ.
 Βανίλια: 6 γρ.
 Κάρδαμο: 3 γρ.
 Σταφίδα: 2.000 γρ.
 Κύβοι φρούτων: 900 γρ.
 Αμύγδαλο: 800 γρ.
 Μαύρο ρούμι: 20 γρ.
Εκτέλεση
1

Προ-ζύμη: Ζυμώνω 3 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και βάζω στη στόφα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του. Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά εκτός των φρούτων και του βουτύρου και ζυμώνω την κυρίως ζύμη.

2

Χρόνος ζυμώματος: 6 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά περίπου στη δεύτερη ταχύτητα. Το βούτυρο το προσθέτω προς το τέλος του ζυμώματος. Αφού τελειώσει το ζύμωμα προσθέτω τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς (τα έχω μουλιάσει σε μαύρο ρούμι) και αναμιγνύω στην πρώτη ταχύτητα για 2-3 λεπτά.

3

Θερμοκρασία ζύμης: 30°C

4

Πρώτη ξεκούραση: 60 λεπτά

5

Βάρος/Τεμάχιο: 600 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά.

6

Μορφοποίηση: Τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος περίπου 2 εκ. Αν θέλουμε προσθέτουμε αμυγδαλόπαστα (marzipan) αφού την έχουμε μορφοποιήσει σε μακρόστενο σχήμα σαν λουκάνικο. Διπλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας η πάνω άκρη να μην εφάπτεται ακριβώς με την κάτω αλλά να είναι 1-2 εκατοστά πιο μέσα.

7

Θερμοκρασία στόφας: 37°C

8

Υγρασία στόφας: 75%

9

Χρόνος στόφας: 40-50 λεπτά

10

Θερμοκρασία ψησίματος: 200°C

11

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

12

Ντεκόρ: Αφού κρυώσει εντελώς, κάνουμε επάλειψη με λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια με ζάχαρη ώστε η επιφάνεια να μην είναι λεία. Το αφήνουμε και πάλι να κρυώσει ώστε να στεγνώσει το βούτυρο. Στολίζουμε με άχνη που δεν υγρασιάζει.

Ingredients

Υλικά
ΠΡΟ-ΖΥΜΗ
 Αλεύρι 555: 1.000 γρ.
 Γάλα φρέσκο: 750 γρ.
 Μαγιά τσουρεκιού: 300 γρ.
KΥΡΙΩΣ ΖΥΜΗ
 Αλεύρι 555: 1.500 γρ.
 Ζάχαρη: 450 γρ.
 Αλάτι: 45 γρ.
 Αυγά: 240 γρ.
 Βούτυρο: 900 γρ.
 Βανίλια: 6 γρ.
 Κάρδαμο: 3 γρ.
 Σταφίδα: 2.000 γρ.
 Κύβοι φρούτων: 900 γρ.
 Αμύγδαλο: 800 γρ.
 Μαύρο ρούμι: 20 γρ.
Stollen

Pin It on Pinterest

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

Στατιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.