Προ-ζύμη: Ζυμώνω 3 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και βάζω στη στόφα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του. Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά εκτός των φρούτων και του βουτύρου και ζυμώνω την κυρίως ζύμη.
Χρόνος ζυμώματος: 6 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά περίπου στη δεύτερη ταχύτητα. Το βούτυρο το προσθέτω προς το τέλος του ζυμώματος. Αφού τελειώσει το ζύμωμα προσθέτω τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς (τα έχω μουλιάσει σε μαύρο ρούμι) και αναμιγνύω στην πρώτη ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Θερμοκρασία ζύμης: 30°C
Πρώτη ξεκούραση: 60 λεπτά
Βάρος/Τεμάχιο: 600 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά.
Μορφοποίηση: Τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος περίπου 2 εκ. Αν θέλουμε προσθέτουμε αμυγδαλόπαστα (marzipan) αφού την έχουμε μορφοποιήσει σε μακρόστενο σχήμα σαν λουκάνικο. Διπλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας η πάνω άκρη να μην εφάπτεται ακριβώς με την κάτω αλλά να είναι 1-2 εκατοστά πιο μέσα.
Θερμοκρασία στόφας: 37°C
Υγρασία στόφας: 75%
Χρόνος στόφας: 40-50 λεπτά
Θερμοκρασία ψησίματος: 200°C
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Ντεκόρ: Αφού κρυώσει εντελώς, κάνουμε επάλειψη με λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια με ζάχαρη ώστε η επιφάνεια να μην είναι λεία. Το αφήνουμε και πάλι να κρυώσει ώστε να στεγνώσει το βούτυρο. Στολίζουμε με άχνη που δεν υγρασιάζει.